NOR CURIER 930X122

asigurari

Acuzaţii grave la o firmă de asigurări din Piteşti. „Am fost sechestrat şi lovit de trei angajaţi”

Acuzaţii grave la o firmă de asigurări din Piteşti.

Citiți și: Cutremur pe piața RCA! Broker mare, cu sute de mii de clienți, a intrat în faliment!

În cursul zilei de ieri, un incident finalizat cu dosar penal s-a petrecut în incinta unei firme situate la parterul unui bloc din cartierul Trivale. Potrivit declaraţiilor victimei, ar fi vorba de sechestrare, tâlhărie, loviri şi alte violenţe.

În detaliu, presupusa victimă ne-a contactat pe adresa redacţiei ePiteşti pentru a descrie conflictul care ar fi avut loc cu angajaţii firmei (Broker de asigurări), după ce aceştia ar fi falsificat documente ale unei asigurări.

Citiți și: „Revoluție” pe piața asigurărilor RCA din România

Bărbatul, care s-a prezentat drept G.D., din comuna Călineşti, spune că faptele au avut ca punct de plecare o falsificare a asigurării. Mai exact, agenţii de intermediere ar fi încheiat o asigurare pe numele proprietarului, fără a fi el în persoană, fără a avea copie după buletin şi folosind o declaraţie pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în numele tatălui.

„Ei m-au contactat şi au recunoscut greşeala, mi-au spus să mă prezint ca să-mi plătească asigurarea pe un an de zile”, ne-a transmis G.D. Ulterior, directorul firmei ar fi aflat şi i-ar fi propus plata unei contravalori de 1.500 lei, în schimbul renunţării la plângere şi alte pretenţii.

 

 

 

G.D. ne-a transmis că a fost de acord cu această formulă de rezolvare a situaţiei şi a precizat că i s-a solicitat o declaraţie scrisă prin care să se poată dovedi că renunţă la plângere şi pretenţii – lucru din nou acceptat.

PROBLEMELE AU APĂRUT DUPĂ CE CLIENTUL A COMPLETAT DECLARAŢIA ŞI A SOLICITAT PLATA, CONFORM ÎNŢELEGERII. DIN ACEL MOMENT, LUCRURILE S-AU PRECIPITAT. ASTFEL, POTRIVIT DECLARAŢIILOR LUI G.D., S-AR FI PETRECUT URMĂTOARELE:

„Le-am spus că le dau declaraţia, dar să-mi dea banii. O doamnă a spus atunci <staţi să vedem ce zice şeful, să vă dăm un răspuns>. Eu m-am ridicat şi am zis că nu mai aştept, am luat documentele şi am zis că merg la Poliţie. Când să ies, trei persoane mi-au blocat uşa de la intrare, au tras de mine, m-au lovit, mi-au smuls din mână documentele care făceau dovada infracţiunii şi o parte din ele mi le-au rupt.

 

 

 

Am ţipat după ajutor, am sunat la 112 şi atunci m-au lăsat să plec. M-au ţinut închis vreo 10 minute. Apoi au venit organele de Poliţie, le-am cerut să se facă o anchetă. La faţa locului, angajaţii au recunoscut că au distrus documente.”

 

 

Așa cum era firesc, am luat legătura și cu reprezentanții firmei de brokeraj.

Ce spune directorul firmei 

Considerăm că nu a fost un incident, ci o încercare de şantaj din partea unei persoane care nu are nicio legătură contractuală cu noi. Din acest motiv, am sesizat organele abilitate pentru şantaj. Nu vă confirm incidentul, dar vă confirm că am fost într-o ipostază pe care noi o considerăm a fi o încercare de şantaj. Ni s-a solicitat o anumită sumă de bani de la o persoană care nu avea absolut nicio calitate să ne ceară aşa ceva„.

Cazul, în atenţia poliţiştilor

IPJ Argeş ne-a transmis că poliţiştii Secţiei 3 Piteşti au intervenit şi a fost deschis un dosar de cercetare penală în acest caz: „S-a întocmit dosar penal şi se fac verificări. Acuzaţiile sunt destul de grave, însă o concluzie rapidă nu poate rezulta decât în situaţia în care ar fi fost probe concrete care să impună luarea unor măsuri preventive. În acest moment, putem doar confirma că se fac cercetări în acest caz„.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90