Donaris 930 x 122

blocuri

UPDATE: CL Pitești a spus iar „pas” proiectului celor 4 viitoare blocuri de lângă pădure

UPDATE Viitorul ansamblu rezidențial de lângă pădurea Trivale, aflat pe ordinea de zi a ședinței CL PITEȘTI de azi (și a multor ședințe de Consiliu Local din 2020, dar nematerializat din cauza studiului de trafic prezentat de dezvoltatorul imobiliar) n-a reușit nici astăzi să obțină voturile de care avea nevoie. 

Citiți și: Viața la bloc. Plăcerea care îți aduce o amendă de 3.000 de lei

Consilierul Local Tiberiu Irimia (foto 2), care a efectuat recent o vizită în teren, s-a exprimat în ședința de azi că regimul de înălțime al zonei, de două etaje, ar trebui respectat  (proiectul se referă la un ansamblu format din patru blocuri cu regim de înălțime Ds+P+4E cu funcțiune rezidențială, cu 78 de locuri de parcare amenajate pe platforme betonate și alte 58 de locuri de parcare la demisolurile a trei dintre imobile.

 

Citiți și: Viața la bloc. Important de știut de către toți locatarii!

 

 Știrea inițială:

 

Concret, în ședința din  28  ianuarie 2021, proiectul de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția ”Ansamblu locuințe colective” amplasată în municipiul Pitești, strada Nicolae Labiș nr. 30 va fi supus votului Cosiliului Local, deși la finele anului trecut a inflamat serios  spiritele  aleșilor.

 

NIMIC NOU SUB SOARE. CONTROVERSELE RĂMÂN

Concret, proiectul intră joi în CL Pitești cu același aviz al Arhitectului Șef din 9.08. 2019, cu aceeași adresă a proiectantului din mai 2020 și cu același Raport al Direcției Arhitect Șef din 9.10 2020 (plus actele emise anterior), documente pe care le-au avut la dispoziție aleșii locali  din mandatul trecut în ședința CL din octombrie 2020, ședință în care proiectul a fost respins (Amănunte, AICI).  Altfel spus, contextul a rămas același, doar votanții sunt (parțial) alții.

Amintim că, în primăvara anului trecut, pentru a lămuri aspectele care au generat suspiciuni, firma de consultanță care a întocmit documentul a transmis Primăriei Pitești, printr-o adresă, unele precizări suplimentare, explicând că datele ar fi fost culese înainte de declararea stării de urgență, menționând că preluarea datelor din teren s-a făcut după sistarea activităților școlilor (suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar a fost decisă începând cu 11 martie) și explicând  că, în studiu, situația ar fi fost compensată prin aplicarea unor coeficienți.  Despre ce se arată, concret, în adresa înaintată arhitectului-șef al Primăriei Pitești de către firma care a realizat studiul, puteți citi AICI!

120 de apartamente, în 4 blocuri 

Proiectul  este semnat de S.C. Nova Arhitectura S.R.L. și presupune ca, pe un teren de 6.581 de mp, aflat în apropierea pădurii Trivale, să ridice un ansamblu format din patru blocuri cu regim de înălțime Ds+P+4E cu funcțiune rezidențială (cu 78 de locuri de parcare amenajate pe platforme betonate și alte 58 de locuri de parcare la demisolurile a trei dintre imobile).

Amintim că vecinii viitoarei construcții au semnalat municipalității, încă de anul trecut, că ansamblul rezidențial propus nu are niciun fel de studiu de trafic și nicio analiză care să arate dacă rețelele de utilități pot să preia încă 120 de apartamente (prevăzute în proiect). Oamenii au formulat opoziție la anunțul de intenție cu nr. 3297 din 22 ianuarie 2019 privind elaborarea PUD, arătând, printre altele, că obiectivul nu ar respecta regimul de înălțime al imobilelor din zonă, argumentând că pe strada N. Labiș sunt numai imobile de până la P+2E și atrăgând atenția și asupra altor probleme ale proiectului.

Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Robert spune:

    Cu siguranta acest proiect va fi respins de catre noua majoritate PNL/USR din consiliul local Pitesti. Initiatorul proiectului sa faca bine si sa-l arunce la cos. Este irealizabil….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3