930×122 CAPRA 5

alegeri locale

BANI ŞI ZI LIBERĂ PENTRU MEMBRII DE LA SECŢIILE DE VOTARE

Parlamentul României a adoptat ieri, 16 iulie, Legea privind organizarea alegerilor locale din 2020, precum şi măsurile în acest context.

Citiți și: Cine ar putea conduce Capitala? Detalii despre piteșteanul surpriză

Duminică, 27 septembrie 2020 este data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Alegerile vor fi monitorizate de STS (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale), iar înregistrările audio-video din secţii vor fi stocate pe o perioadă de 12 luni de la data alegerilor.

Citiți și: ALEGĂTORII DIN MAI MULTE LOCALITĂŢI SUNT CHEMAŢI DIN NOU LA VOT!

Secţiile de votare vor avea personal format din preşedinţi ai birourilor electorale, locţiitori ai acestora, membrii de birou electoral şi operatori de calculator. Opţional, primarii pot desemna personal pentru suport tehnic care va fi remunerat cu 100 de lei pe zi.

Activitatea preşedinţilor birourilor electorale, locţiitorilor şi operatorilor de calculator va fi remunerată cu 250 de lei pe zi.

Ceilalţi membri ai birourilor electorale de la secţiile de votare vor primi 150 de lei pe zi.

În plus, membrii birourilor electorale şi operatorii de calculator au dreptul să primească, la cerere, o zi liberă plătită la locul de muncă, în ziua următoare după votare.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90