930 x122 grota rece

alegeri locale

MĂSURI ÎN SECŢIILE DE VOTARE LA ALEGERILE DIN 27 SEPTEMBRIE

Odată cu prelungirea Stării de Alertă, prin Hotărârea de Guvern nr. 782 din 14 septembrie 2020, au fost stabilite măsurile obligatorii care trebuie respectate în secţiile de votare pe 27 septembrie, data stabilită a alegerilor locale.

Citiți și: Cine ar putea conduce Capitala? Detalii despre piteșteanul surpriză

Astfel, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, masca de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care intră în secţia de votare. Accesul în localul de vot se va face eșalonat, astfel încât în sala unde se votează să nu fie prezenți, în același timp, mai mult de 5 alegători și să se respecte distanțarea de minimum 1 metru între persoane. Alegătorii sunt obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secției de votare și localul de vot și la ieșirea din acestea.

Pentru prevenirea unor fraude, alegătorul va fi instruit să își îndepărteze pentru scurt timp masca spre a fi identificat, la o distanță de minimum 1,5 m față de operatorul de calculator și membrii biroului electoral al secției de votare; după identificare, alegătorul își va repoziționa masca acoperind nasul și gura.

Citiți și: ALEGĂTORII DIN MAI MULTE LOCALITĂŢI SUNT CHEMAŢI DIN NOU LA VOT!

Pe durata campaniei, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru  candidații și echipele de campanie în timpul evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente.

Primarilor le-au fost trasate o serie de sarcini, şi anume:

-stabilirea, pe cât posibil, a unor circuite separate de intrare și de ieșire în sediul secției de votare și în localul de vot, precum și marcarea corespunzătoare a acestora cu indicatoare;

– marcarea locurilor de staționare în sediul secției de votare și în afara acestuia, astfel încât să se asigure menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanții la procesul electoral;

-amplasarea în sediul secției de votare și în localul de vot, a flacoanelor cu soluție dezinfectantă, pe bază de alcool, pentru mâini, marcate corespunzător, precum și a recipientelor unde se vor arunca măștile și mănușile folosite;

-asigurarea personalului tehnic care va măsura temperatura participanților la procesul electoral, la intrarea în sediul secției de votare și care va îndruma alegătorii către localul de vot, respectiv către ieșirea din sediul secției de votare, astfel încât aceștia să petreacă un timp cât mai scurt în interiorul acestuia;

-asigurarea termometrelor noncontact și de către Ministerul Sănătății a materialelor de protecție sanitară, precum și a materialelor dezinfectante pentru secțiile de votare, potrivit reglementărilor în vigoare.

(Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90