930×122 CAPRA 5

aglomerație

COMISARUL-ȘEF ANGHELOIU RÂDE DE OAMENII UMILIȚI LA PERMISE: “AU VENIT SĂ PUPE MOAȘTELE”

Cozile de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Argeș sunt o adevărată problemă pentru cetățeni, autoritățile negăsind până în prezent o soluție concretă pentru rezolvarea situației.

Citiți și: Argeș! Un nou Serviciu de Înmatriculări și Permise Auto!

Oamenii pierd ore bune stând în picioare, uneori în frig, în fața sediului (din Pitești) al instituției.

Cea mai cunoscută situație este atunci când vine vorba despre înregistrarea dosarelor pentru examinare în vederea obținerii permisului de conducere.

Citiți și: Haos în trafic: Piteștiul este „paralizat”! Evitați aceste zone!

O situație similară s-a consumat și săptămâna trecută, joi, 16 ianuarie 2020. Aglomerația umilitoare a provocat reacții pe rețelele de socializare, după ce o persoană venită să își depună dosarul pentru a se reprograma la proba pentru susținerea examenului de traseu a postat pe Facebook o fotografie și un mesaj critic, pe bună dreptate, la adresa autorităților.

Pentru a afla care este motivul oficial al aglomerației și ce are de gând să facă instituția pentru rezolvarea problemei, l-am contactat pe comisarul-șef de poliție Emil Angheloiu, conducătorul Serviciului de Permise Argeș.

„Este nevoie de 38 de oameni. Avem 24, dintre care 4 sunt în concediu medical”

„Spațiu mic, cadre puține și afluență mare de public, având în vedere că este singurul punct de lucru cu publicul din tot județul. Am încercat de-a lungul timpului (n.r. – să rezolve situația) de nenumărate ori. Până în momentul de față nu s-a găsit o soluție, dar avem speranțe pentru viitor că se va construi, se va da în folosință mall-ul cel nou și, din câte știu, se vor elibera niște spații pe la Jupiter City și sperăm să facem ceva și să ne mutăm acolo.

„Discuțiile sunt în permanență (n.r. – pentru diminuarea aglomerației) cu Instituția Prefectului (n.r. – în subordinea căreia funcționează Serviciul de Permise), iar acum, ca măsură de primă urgență, va fi că se va elibera cât de curând spațiul celor de la Serviciul de Buletine Pitești. Și avem speranțe îndreptățite să ni se atribuie nouă și să facem două spații speciale, unul pentru permise și unul pentru înmatriculări, și atunci vom fi degravați de cozi.

Din informațiile oficiale, munca pe care o facem noi ar fi trebuit să o facă în jur de 38 de oameni. Avem 24, dintre care 4 sunt în concediu medical prelungit, cu probleme grave de sănătate. Și, de asemenea, din cele 20 sunt și concedii de odihnă planificate”, declară pentru ePitești Emil Angheloiu.

Emil Angheloiu, despre oamenii care așteaptă la Permise: „Au venit să pupe moaștele…”

Deși oficial pare preocupat de rezolvarea problemei, în privat comisarul-șef Emil Angheloiu îi ia peste picior pe oamenii care stau la coadă în fața instituției pe care o conduce.

Odată cu nemulțumirile apărute în spațiul public, ePitești a intrat în posesia unei discuții purtată pe un grup intern de WhatsApp al angajaților de la Permise Argeș.

La un moment dat, după ce o angajată trimite în grupul WhatsApp câteva fotografii cu o mulțime de oameni care așteaptă la coadă, comisarul-șef Angheloiu răspunde, ironic și umilitor: „Au venit să pupe moaștele…” (click pe imagine pentru detalii):

Întrebat de ePitești dacă există acest grup de WhatsApp și dacă își recunoaște mesajul, Angheloiu răspunde: „Da, da, dar este luat dintr-un context, pentru că era o discuție internă despre niște colegi de-ai noștri care erau în interior și vreo doi erau ….ăă, ăă… la prima oră nu prea aveau putere de muncă și despre asta era vorba. E luată dintr-un context”.

„Vorbeam despre un coleg că este în stadiul de moaște…”

Dialogul telefonic dintre ePitești și Emil Angheloiu, sfidător la adresa oricărei persoane care a văzut captura de ecran a discuției de pe grupul intern, este redat mai jos:

ePitești: Care era contextul, ce legătură au colegii dumneavoastră cu omenii care așteptau?

Comisar-șef Angheloiu: – Era vorba despre niște oameni… Era o discuție cu vreo 2-3 pagini înainte despre niște colegi, unul dintre colegii noștri care a fost, care era obosit. Și nu prea, nu prea vorbea… Și despre el vorbeam că este în stadiul de moaște.

ePitești: Și cine venise să pupe moaștele? Deci, colegul dumneavoastră era în stadiul de moaște, da? Și cineva venise să pupe moaștele? Cine? Oamenii care așteptau?

Comisar-șef Angheloiu: – Nu, nu, nu… Ceilalți colegi!

Îi explicăm domnului Angheloiu că răspunsul dânsului, cu „pupatul de moaște” vine după ce un angajat al Serviciului încarcă mai multe fotografii cu oameni care așteaptă la intrarea în sediul instituției, nefiind vorba, nicidecum, despre glume între colegi, așa cum încearcă să sugereze.

Comisar-șef Angheloiu: – Pozele acelea sunt din, dacă nu mă înșel, de acum 2 ani și ceva, când nu erau programările online, când zilele de joi sunt cele mai aglomerate zile din săptămână, când sunt primiți la audiențe cetățenii care au cazier, care au probleme și trebuie să vină personal să prezinte dosarul și au nevoie de analiză și aprobare.

ePitești: Cozile care apar în fotografiile din grupul de WhatsApp sunt la fel de mari ca cele apărute pe Facebook pe 16 ianaurie. Coadă era și când nu se făcea programare online, coadă este și acum. Dumneavoastră susțineți că pozele trimise pe grup sunt mai vechi, nu asta este problema. Vă rog să mă lămuriți cine a venit să „pupe moaștele”.

Comisar-șef Angheloiu: – Colegii, colegii, colegii, colegii care erau foarte vioi!

ePitești: Colegii care erau foarte vioi au venit să îi „pupe” pe colegii care nu erau foarte vioi?

Comisar-șef Angheloiu: – Da!

ePitești: Și ce legătură are mesajul dumneavoastră imediat după fotografiile cu oamenii care așteaptă să intre în instituție?

Comisar-șef Angheloiu: – Păi, într-un moment în care pe un grup în care sunt 10-15 participanți, fiecare postează ceva… Și răspunsul meu nu era vis-a-vis de acele poze, era cu vreo 3-4-5 minute înainte, erau discuții purtate de alți colegi.

Concluzia comisarului-șef Emil Angheloiu? „Au venit să pupe moaștele…” – se referă la colegii vioi din instituție care veneau să îi pupe pe colegii mai puțin vioi!

Într-o instituție publică în care prioritare ar trebui să fie cetățenii și nevoile lor, conducerea nu numai că stă cu mâinile în sân așteptând ca problemele să se rezolve de la sine! Nu! Șeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Argeș are grijă să își bată joc de ei prin oferirea unor condiții de lumea a treia și – mai nou, prin umilire!

Încercarea lui Emil Angheloiu de a drege busuiocul (care și-a umilit și colegii, pe care, de fapt, spune el, i-ar fi numit „moaște”) este penibilă. Vom urmări subiectul.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90