NOR CURIER 930X122

adrian bughiu

BUGHIU „REZOLVĂ” PROBLEMA „PUPATULUI DE MOAȘTE”: PUTEM CERE DESFIINȚAREA GRUPULUI DE WHATSAPP

Comisarul-șef Angheloiu râde de oamenii umiliți la Permise: „Au venit să pupe moaștele” – este materialul publicat ieri de ePitești care a adunat numeroase reacții negative la adresa instituției și, implicit, a conducerii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Argeș.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Șeful Serviciului i-a luat peste picior pe oamenii care stau la coadă în fața sediului instituției, potrivit unei discuții dintr-un grup intern de WhatsApp. Chestionat pe marginea subiectului de ePitești, Emil Angheloiu a susținut, însă, că, de fapt, mesajul făcea referire la „niște colegi vioi care veneau să îi pupe pe colegii mai puțin vioi”. Puteți (re)citi materialul AICI.

Am luat legătura astăzi și cu Adrian Bughiu, subprefect al județului Argeș, dat fiind faptul că S.P.C.R.P.C.I.V. este coordonat de Instituția Prefectului – Județul Argeș.

Citiți și: Veste senzațională! Este o premieră, la Permise, în Argeș

L-am chestionat atât asupra subiectului aglomerației, cât și despre deja celebra replică a comisarului-șef Angheloiu „au venit să pupe moaștele”.

Adrian Bughiu, subprefect: Nu putem face minuni pentru noapte!

Subprefectul județului suține că este la curent cu problemele Serviciului și că se caută soluții. Însă, tot Bughiu recunoaște și că a spune că lucrurile se vor rezolva peste noapte ar însemna… o minciună.

„Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto este în coordonarea Instituției Prefectului – Județul Argeș, nicidecum într-o subordonare, decât din punct de vedere, să-i spun, mai degrabă logistic și financiar. Comanda se dă de la Serviciul specializat de la București.

În ceea ce privește problema cu aglomerația, așa cum am spus și în ultima noastră conferință de presă, suntem la curent cu situația de acolo și cu nemulțumirea cetățenilor. Am explicat și cauzele: volumul incredibil de mare de muncă datorat în primul rând marilor agenți economici, transportatorilor argeșeni care își desfășoară activitatea în Argeș, respectiv numărul mic de salariați activi.

Nu putem să facem minuni peste noapte, dar, așa cum am reușit în ultimul an de când am mai avut o discuție tot pe această zonă, de exemplu să reducem timpii de așteptare cu privire la programările de probă teoretică, probă practică, respectiv înmatriculare și alte activități de acest gen, și eu zic că am reușit să reducem acești timpi în mod simțitor, probabil vom reuși într-un fel sau altul să rezolvăm și cu această problemă a aglomerației.

Este o chestiune de timp, dacă v-aș spune că rezolvăm lucrurile peste noapte sau că avem o soluție magică, indiferent cine va fi în scaunul de prefect sau cine va fi în scaunul de șef la Șervicul Înamtriculări și Permise Auto, ar însemna să fie o inducere în eroare, ca să nu zic minciună.

Repet, lucrurile sunt mai complicate și țin de mai multe chestiuni. În plus, nemulțumirea vine și din faptul că mare parte dintre cetățeni așteaptă în afara sediului pentru că în interior nu au loc. Dar ăsta este spațiul în momentul în care vorbim. Nu știu ce soluții tehnice să aplicăm. Deocamdată!”

„O exprimare total nefericită”

Deși nu era în totalitate pus la curent cu subiectul, Adrian Bughiu este de părere că angajații au nevoie de școlarizare pe partea de comunicare. Subprefectul consideră și că este vorba despre o problemă internă, între angajați și comisarul-șef Emil Angheloiu.

„Din ce îmi dau seama, este o exprimare total nefericită și o lipsă totală… sau o neinspirată comunicare, drept pentru care trag concluzia că angajații noștri, mai ales cei care lucrează direct cu public, au nevoie urgentă de niște cursuri de școlarizare pe partea de comunicare. Pe partea de comunicare interinstituțională, adică în exterior, cu cetățeanul, dar se pare că inclusiv în interiorul instituției. Iată, crează o atmosferă neconstructivă sau anumite animozități!

Eu o să cer puncte de vedere verbal, pentru că, repet, vorbim de niște discuții interne pe un grup de WhatsApp neoficial. (…) E altă problemă.. Îmi dau seama că apare din interiorul grupului, din interiorul lor, lucru care îmi deschide mie niște semne de întrebare. Pentru că eu văd că acolo lucrurile ar trebui să funcționeze ca într-o familie, vorbim de o mână de oameni, de 20 și un pic de oameni. Iar faptul că ies în spațiul public chestiuni strict tehnice mă nedumerește și mă dezamăgește în aceeași măsură”, declară Adrian Bughiu pentru ePitești.

„Putem să mergem până la a cere desființarea grupului de WhatsApp”

Problema există. Rezolvarea în ceea ce privește atitudinea șefului de la Permise Argeș se lasă așteptată. În schimb, o soluție pentru a fi evitate astfel de evenimente nefericite ar putea fi… desființarea grupului de WhatsApp.

„O să le cer un punct de vedere tututor celor care apar în print-screen-urile cu pricina și o să le atrag atenția că, chiar dacă vorbim de grupuri de comunicare neoficială, atât timp cât se vorbește despre lucruri oficiale, să păstreze un limbaj decent, corespunzător ș.a.m.d.. Sau, dacă consideră că informații nefericite pot ieși în spațiul public și crea deservicii chiar și de imagine Serviciului, putem să mergem până la a cere desființarea respectivului grup de WhatsApp, de ce nu?

Dar, așa cum și în interiorul Instituției Prefectului există un astfel de grup, ele sunt gândite pentru o comunicare mult mai facilă între noi”, afirmă subprefectul Adrian Bughiu, rămas, deocamdată, singur la conducerea Prefecturii după eliberarea din funcția de prefect a lui Emilian Dragnea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90