930 x122 grota rece

emil angheloiu

SE ANUNȚĂ SCHIMBARE LA PERMISE AUTO ARGEȘ. MUTARE POSIBIL DECISIVĂ

Serviciul pentru Evidenţa Persoanelor a Municipiului Piteşti va avea în curând un nou sediu.

Citiți și: Argeș! Un nou Serviciu de Înmatriculări și Permise Auto!

Primăria a finalizat, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului (SPEP) Pitești, lucrările de amenajare a spațiilor în care va funcționa noul sediu. Acesta va fi situat pe strada Victoriei, la nr. 42, corp B, într-o clădire care a aparținut defunctei SC Termoficare 2000 SA Piteşti.

Conform municipalității, la parterul clădirii vor fi şase birouri pentru primirea de documente, un ghişeu pentru informaţii şi eliberări de acte, o sală de aşteptare şi grupuri sanitare. La mansardă vor fi alte cinci birouri şi spaţii tehnice.

Citiți și: Aproape 8,5 milioane de € pentru refacerea ,,Casei Albe” din Pitești

Data de la care va deveni funcțional noul sediu încă nu a fost stabilită

În ședința ordinară în plen de marți, 28 ianuarie 2020, Consiliul Local Pitești va aproba proiectul de hotărâre prin care se ia act de recepția la terminarea lucrărilor.

Potrivit proiectului, lucrările de reparații capitale și de consolidare au costat bugetul local peste 1.860.708 lei (inclusiv TVA).

Procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor a fost încheiat pe 30 decembrie 2019. Lucrările au fost executate de firma piteșteană SC Delta Termo Construct 1999 SRL, în baza unei autorizații de construire eliberată de Primărie pe 20 iulie 2018, cu valabilitate de 12 luni. Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni.

În aceeași ședință, Consiliul Local va aproba un proiect de hotărâre pentru transmiterea acestui imobil din administrarea Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești în administrarea Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor a Municipiului Piteşti.

Data de la care va deveni funcțional noul sediu urmează să fie anunțată de municipalitate. În prezent, se fac ultimele pregătiri de ordin tehnic, pregătiri care țin de caracterul securizat al datelor cu care lucrează Evidenţa Persoanelor.

Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor a Municipiului Piteşti a avut inițial sediu în fosta Casă a Căsătoriilor. După retrocedarea acesteia către proprietarii de drept, Direcţia şi-a desfăşurat și își desfășoară activitatea în două locuri: Serviciul de Evidență a Persoanelor – la parterul unui bloc de pe Calea Craiovei (în Centrul Civic al Piteștiului), iar Serviciul de Stare Civilă – în noua Casă a Căsătoriilor, de pe bulevardul I.C. Brătianu.

“Gură de oxigen” pentru clienții de la Permise

Mutarea sediului Serviciului de Evidenţă a Persoanelor ar fi, potrivit autorităților, și o soluție pentru schimbarea în bine a situației inacceptabile de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Argeș, mai exact pentru eliminarea cozilor, ambele instituții funcționând acum la parterul aceluiași imobil.

„Discuțiile sunt în permanență (n.r. – pentru diminuarea aglomerației) cu Instituția Prefectului (n.r. – în subordinea căreia funcționează Serviciul de Permise), iar acum, ca măsură de primă urgență, va fi că se va elibera cât de curând spațiul celor de la Serviciul de Buletine Pitești. Și avem speranțe îndreptățite să ni se atribuie nouă și să facem două spații speciale, unul pentru permise și unul pentru înmatriculări, și atunci vom fi degravați de cozi”, ne-a declarat recent șeful Serviciului Permise Argeș, Emil Angheloiu, care este în aceste zile protagonistul unui scandal (AICI, subiectul pe larg).

Cozile de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Argeș sunt o adevărată problemă pentru cetățeni, autoritățile, spre marea lor rușine, negăsind până acum o soluție concretă pentru rezolvarea situației.

Oamenii pierd ore bune stând în picioare, uneori în frig, în fața sediului instituției.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90