930 x122 grota rece

aerian

ÎN PITEȘTI, DOUĂ NOI PASAJE RUTIERE AERIENE. AFLĂ UNDE!

Lucrările de construire cu bani europeni a pasajului rutier aerian de la Podul Viilor din Piteşti au început de ceva vreme, dar Primăria se pregăteşte pentru proiectarea altor două asemenea construcţii menite să fluidizeze traficul auto.

Citiți și: Se scrie istoria celei mai așteptate Autostrăzi. Faza crucială: Se montează giganții!

Viceprimarul Cornel Ionică a anunţat astăzi, în conferinţă de presă, că licitaţia pentru proiectarea a două noi pasaje rutiere aeriene a fost câştigată de o firmă din Bucureşti, SC Proiectări Artă. Primul pasaj pentru care se va face proiect va lega strada Basarabiei de zona barajului din Prundu, peste trecerea la nivel cu calea ferată din zona străzii Lânăriei. Al doilea va lega zona înaltă a Căii Craiovei de Târgul din Vale, peste intersecţiile de la fostul sediu al CEZ şi din apropiere de Biserica „Sfântul Ilie”.

Valoarea de licitaţie a celor două proiecte depășește 131.000 de lei, cu tot cu TVA. Cornel Ionică a precizat că pentru construirea efectivă se vor face demersuri în vederea obținerii de fonduri europene. De asemenea, Ionică a mai spus că următorul proiect important pentru care se va trece la proiectare este cel privind construirea podului peste râul Argeş în zona Zăvoi, acesta având o valoare estimată de circa 70.000.000 de euro. (Foto: Aşa va arăta pasajul rutier aerian de la Podul Viilor, aflat acum în construcție)

Citiți și: Pitești: “Aurolacii”, spectacol grotesc în fiecare zi în zona Pasajului Magnolia

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90