NOR CURIER 930X122

budesa

EVENIMENT ÎN BUDEASA

Eveniment în Budeasa. În comuna argeșeană Budeasa a avut loc ieri slujba de sfințire a bisericii cu hramul Sfântul Mare Prooroc Ilie Tezviteanul. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de un sobor de preoți.

Citiți și: Gentea, despre autobuzele Publitrans în Budeasa: „Nu a dorit, nu și-a manifestat intenția”

La eveniment au participat în jur de 800 de credincioși, reprezentanți ai administrației publice locale și județene și diferiți sponsori. Au luat parte și primarul comunei, Nicolae Mihail Rachieru, și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Deoarece a contribuit considerabil la construirea bisericii, Nicolae Mihail Rachieru a primit din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului o ”diplomă de vrednicie”. De asemenea, și preotul din localitate, Daniel Badea, a primit distincția de iconom stavrofor.

Citiți și: PRIMARUL COMUNEI BUDEASA: FIECARE FAMILIE DORITOARE VA PRIMI LA POARTĂ LUMINA SFÂNTĂ A ÎNVIERII

Biserica din Budeasa Mică a fost construită pe un teren donat de Primărie în anul 1996. La realizarea bisericii au contribuit Primăria comunei Budeasa, mai mulți sponsori și credincioșii din localitate. Clădirea bisericii a fost definitivată în 2008, iar lucrările la clădirile anexe au fost realizate în perioada 2015 – 2017. (Sursă foto: eparhiaargeșului.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3