New Profesional Consult 930 x 122

zilele orașului mioveni

(GALERIE FOTO) AU ÎNCEPUT ZILELE ORAȘULUI MIOVENI

La Centrul Cultural Mioveni a avut loc astăzi deschiderea oficială a Zilelor orașului Mioveni, împlinindu-se 534 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Citiți și: Zilele Orașului Mioveni, final de poveste

Au urcat pe scenă, pentru a transmite mesaje, Ion Georgescu, primarul orașului, prefectul Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș, Dan Manu (care i-a înmânat primarului Georgescu o plachetă de excelență pentru întreaga sa activitate), senatorul Șerban Valeca, deputații Simona Bucura Oprescu, Nicolae Velcea și Radu Vasilică, președintele Asociației Comunelor din România filiala Argeș, Ion Dumitru, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Nicolae Tudose și reprezentanți ai delegațiilor din orașele înfrățite cu Mioveniul (din Republica Moldova și Bulgaria).

Primarului Mioveniului i-a fost înmânată Placheta de onoare de către reprezentantul Consiliului Europei, Ferenc András Kalmár. Placheta de onoare li se acordă acelor colectivităţi teritoriale care în anii anteriori au obţinut Diploma și Drapelul Europei, ca semn de apreciere a activităţii depuse în slujba propagării ideii unităţii europene.

Citiți și: Zile de neuitat la Mioveni! Ce se va întâmpla în seara asta intră în istoria orașului!

Evenimentul a continuat cu un program artistic susținut de cursanții Centrului Cultural Mioveni.

Ulterior, în Centrul Civic al orașului s-a desfășurat o ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național și înmânarii Plachetei de onoare a Consiliului Europei, care a cuprins, printre altele, și o paradă militară.

Dispozitivul de defilare a fost format din plutoane reprezentative ale Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă „Mihai Viteazul”, ale jandarmilor argeșeni și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, din membrii Fanfarei judeţene „Constantin Brâncoveanu” din Vâlcea și din lucrători ai Penitenciarului Mioveni.

De asemenea, în Centrul Civic a fost organizată o expoziție tehnică de intervenție M.A.I.

Tot astăzi, cu aceeași ocazie, 20 de tineri care au împlinit vârsta majoratului au fost felicitați și premiați în Mioveni.

Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Mioveni, iar tinerii au primit din partea organizatorilor câte o diplomă de cetățean major, un tricou, un tort și flori.

Premiile au fost înmânate de către reprezentanții Consiliului Local Mioveni și oferite de Centrul Cultural Mioveni și cofetăria “Un băiat și o fată“.

AICI, programul complet al Zilelor orașului Mioveni.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90