930 x122 grota rece

naftanaila

PREFECTUL CERE GUVERNULUI LĂMURIRI DESPRE SITUAŢIA PRIMARULUI PENDIUC

Prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, a anunţat astăzi că a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor lămuriri cu privire la situaţia primarilor Tudor Pendiuc (Piteşti) şi Ion Năftănăilă (Albeştii de Muscel), ambii cu probleme juridice.

Citiți și: Veste proastă pentru Pendiuc!

Primul este în arest la domiciliu în dosarul privind transportul local de călători din municipiul reşedinţă de judeţ, iar al doilea a fost condamnat la închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fapte de corupţie privind destinaţia unor fonduri europene. Primarul Tudor Pendiuc nu a fost suspendat din funcţie, dar atribuţiile sale au fost preluate de viceprimarul Cornel Ionică, prin hotărâre de Consiliu Local. Ion Năftănăilă a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat să returneze către Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură peste 200.000 de lei. Mihai Oprescu spune că a făcut demersul respectiv la minister deoarece până acum nu a primit de la instanţe nicio decizie prin care să poată emite ordine de suspendare a celor doi.

O altă problemă este în comuna Căteasca. Oprescu a emis ordinul de încetare a mandatului primarului Liviu Florian Năstase, acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese. În acest sens există şi o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „În mod normal, Consiliul Local Căteasca trebuie să delege atribuţiile primarului către viceprimar. Guvernul va stabili data la care vor avea loc alegeri în Căteasca, nu noi. Oricum, acestea nu pot fi organizate în ultimele şase luni înainte de alegerile locale din 2016.”, precizează prefectul. Cel mai probabil, alegerile din Căteasca ar urma să aibă loc în primăvara anului viitor, iar până atunci Primăria va fi condusă de viceprimar.

Citiți și: Lovitură pentru fostul primar piteștean, Tudor Pendiuc

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90