930X122 MAIA

piata milea

PROPUNERE: PIAȚA MILEA AR PUTEA DEVENI PIAȚA I.C. BRĂTIANU

După ce, la sfârșitul anului trecut, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a înaintat o solicitare către Consiliul Local Piteşti pentru schimbarea denumirii Pieţei “Vasile Milea”,  iată că o inițiativă de acest gen a ajuns în CL PITEȘTI.

Citiți și: „Singur acasă” în centrul Piteștiului! Spectacol nemaivăzut!

În ședința de azi, consilierul local  Gelu Tofan a propus ca Piața Milea să devină Piața IC Brătianu, dar după o consultare publică aferentă.

Iată ce spunea, în decembrie 2020, prefectul Emanuel Soare:

Citiți și: (VIDEO) SFIDARE MAXIMĂ ÎN PIAȚA ”MILEA”

„Denumirea actuală este una neadecvată, folosindu-se numele unui fost ministru al regimului comunist, implicat în represiunea sângeroasă din decembrie 1989. Prin schimbarea denumirii în “Piaţa Revoluţiei 22 Decembrie 1989” se va transmite un mesaj puternic şi pentru generaţiile viitoare, care trebuie să cunoască evenimentele din urmă cu 31 de ani şi să nu repete greşelile trecutului, România fiind singura ţară din lagărul socialist unde răsturnarea regimului s-a făcut cu vărsare de sânge”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3