EcoMoto 930×122

consiliul judetean arges

(VIDEO) SCANDAL LA CONSILIUL JUDEŢEAN! UN DIRECTOR ACUZĂ

Scandal la Consiliul Judeţean! Un director acuză.

Citiți și: Fostul președinte al CJ Argeș, în doliu! Doctorul a făcut anunțul!

După ce a dorit să alinieze salariile din instituţia pe care o conduce la salariile recent mărite de la Consiliul Judeţean Argeș, în conformitate cu o decizie a Curţii Constituţionale, directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanei Argeș, Viorel Badea, este acum la un pas de suspendarea din funcţie. Cel care nu îl mai vrea este Dan Manu, președintele Consiliului Județean, instituția în subordinea căreia funcționează Direcția.

Citiți și: Vicele CJ Argeș urmărit penal de DNA! Prejudiciu enorm!

Concret, proiectul de Hotărâre cu privire la suspendarea acestuia va fi dezbătut și supus votului în şedinţa în plen de joi, 27 iulie 2017, a Consiliului Judeţean. În locul său ar urma să fie propus, pe perioada suspendării, Marian Gheorghe. Dacă va fi suspendat, Badea va avea la dispoziţie 5 zile pentru a preda bunurile şi actele folosite pentru exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Oficial, motivul suspendării lui Viorel Badea este unul disciplinar. Lui Badea i se impută „manifestări care aduc atingere prestigiului autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea”, „refuzul de a îndeplini atribuţiile de serviciu” şi „încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţii stabilite prin lege pentru funcţionarii publici.”. Şi uite aşa sunt înlăturaţi oamenii incomozi!

Badea a anunţat că, în cazul în care va fi suspendat, va contesta decizia. El a organizat astăzi o conferinţă de presă, în care a spus că, de fapt, se urmăreşte scoaterea sa din sistem la insistenţele lui Dan Manu, președintele Consiliului Județean.

„Am cerut în repetate rânduri buget pentru drepturile salariale ale oamenilor din subordine, dar nu am primit răspuns. De fiecare dată ni s-au virat în cont mai puţini bani. Or, dacă e decizie a Curţii Constituţionale, de ce să fie discriminare din punct de vedere al salariilor?

S-a declanşat un audit care nu a găsit nimic în neregulă. Văzând că rezultatul nu e cel dorit, s-a dispus al doilea audit. De fapt, se doreşte executarea unui ordin de scoatere a mea din sistem deoarece am îndrăznit să aplic decizia Curţii Constituţionale şi pentru noi. Or, diferenţa de salarizare între oamenii noştri şi cei de la Consiliul Judeţean este de 3.000 de lei!

A contat, probabil, şi faptul că nu am fost un subordonat cuminte, care să se facă pur şi simplu că nu vede derapajele aparatului propriu al Consiliului Judeţean.

În final, vreau să îi spun doar atât domnului preşedinte Dan Manu: viaţa este plină de surprize şi îl anunţ că un fost amic de-al său din studenţie, Daniel Radu, îi transmite salutări.”, a spus misterios, fără să ofere detalii, Viorel Badea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90