930×122 CAPRA 5

alertă alimentară

Alertă! Suc pentru copii cu pesticid cancerigen, retras din mai multe lanțuri de magazine

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din mai multe lanțuri de magazine din cauza oxidului de etilenă într-un ingredient al materiilor prime utilizate, potrivit News.ro.

Citiți și: Alertă alimentară! Produse din magazinele Penny, infestate!

Sucurile vândute sub mărcile ”Figo” și ”Fruits & Friends” au fost retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros și Penny.

La scurt timp, companiile producătoare au reacționat.

Citiți și: Alertă alimentară! Un produs extrem de folosit în bucătărie, rechemat de la clienți

”Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilorşi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, indică un anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit aceleiași surse.

Consultă lista loturilor cu probleme AICI.

SE CERE RETURNAREA PRODUSELOR

Compania a mai precizat de asemenea că, cei care au achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doresc să solicite rambursarea costului, o pot face returnând produsele din loturile menţionate în listă la magazinul de la care au fost cumpărate, până la data de 04.09.2021.

Și lanţurile de magazine Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute.

Compania ALONOR COMPANY SRL producător al mărcii de băutură răcoritoare Fruits & Friends a iniţiat de asemenea retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri, ca măsură de prevenţie.

Și în acest caz există suspiciunea depăşirii conţinutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor, au anuţat reprezentanţii lanţului de supermarketuri Penny.

REWE România recomandă clienţilor care au achiziţionat produsele să NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY.

Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, mai multe loturi de înghețată au fost retrase de la vânzare din mai multe lanțuri de hipermarketuri din cauza aceleiași cantități mari de oxid de etilenă găsită în compoziția acestora. Subiectul pe larg: AICI.

Foto principal: descriptiv

Sursă foto 2: news.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3