930 x122 grota rece

maria cristina letu

Am făcut accident și vinovatul are RCA la un asigurator cu probleme!

Ce fac în situația în care am fost implicat într-un accident în care vinovatul are polița RCA la o societate de asigurare în insolvență sau am o asigurare CASCO la o societate de asigurare în insolventa și vreau să deschid un dosar de daună, deoarece am mașina lovită?

Citiți și: Cum recuperăm actele de stare civilă pierdute?

CE MĂSURI DE PROTECȚIE EXISTĂ PENTRU CONSUMATORI ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE?

Pentru a proteja consumatorii de produse și servicii de asigurare, în România există Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), ca schemă de garantare în domeniul asigurărilor și are ca scop protejarea creditorilor de asigurări de consecințele insolvenței unui asigurător persoană juridică română.

Destinația principală a sumelor aflate la dispoziția FGA este plata către creditorii de asigurări a indemnizațiilor/despăgubirilor rezultate din contractele de asigurare facultative şi obligatorii încheiate în condițiile legii și a primelor datorate de asigurător pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de acesta, ca urmare a încetării contractelor de asigurare, cu respectarea plafonului de garantare prevăzut de lege (500.000 lei/creanță de asigurare).

Citiți și: Ședințele adunărilor generale ale asociației de proprietari

CINE ESTE CREDITOR DE ASIGURARE ÎN RAPORT CU O SOCIETATE DE ASIGURĂRI ÎN INSOLVENȚĂ?

Beneficiari sunt:

– persoana asigurată – persoana care are încheiat un contract de asigurare cu societatea insolventă

– un beneficiar al asigurării – o terță persoană căreia societatea insolvență ar fi urmat să îi achite sumele cuvenite, conform condițiilor prevăzute de contractul de asigurare, ca urmare a producerii riscului asigurat;

– persoana păgubită – persoana îndreptățită să primească despăgubiri pentru prejudiciul suferit ca urmare a producerii unui risc acoperit printr-un contract de asigurare de răspundere civilă, inclusiv RCA, acoperit de către societatea insolventă

– se include în această categorie și asigurătorul îndreptățit în baza legii să recupereze de la societatea insolventă sume plătite propriului asigurat atunci când a acoperit prejudiciile produse acestuia de către un asigurat al societății de asigurări intrată în insolvență

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Anonim spune:

    Am patit-o cand s-a intamplat situatia cu City Insurance. Am facut cerere la FGA, am primit despagubirea dupa exact 21 de luni, adica aproape doi ani. Nu va bazati pe FGA, ei sunt cei care ii incurajeaza pe escroci, prin intermediul ASF. Daca te loveste, din vina lui, un sofer care are Euroins, mai bine dai in judecata si Euroins si FGA. Un avocat bun obtine o despagubire mult mai buna intr-un timp mult mai scurt si e un proces castigat din start.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90