EcoMoto 930×122

amenzi

Amenzi noi pentru șoferi! Ce nu mai au voie să facă în trafic

Amenzi noi pentru șoferi! Ce nu mai au voie să facă în trafic

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Noi reguli pe șosele. În viitor, șoferii ar putea fi amendați dacă vor staționa mașinile cu motorul pornit în orașe și municipii.

Asta prevede un proiect de lege pentru modificarea ordonanței de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Amenzi noi pentru șoferi!

Nerespectarea acestei prevederi ar putea fi sancționată cu două sau trei puncte-amendă.

Acest proiect are ca scop reducere poluării din orașe. În unele state din Europa, o astfel de lege este în vigoare de câțiva ani.

Propunerea legislativă a fost intens dezbătută în parlament. Potrivit Profit.ro, în primă fază, comisiile de specialitate ale Senatului au întocmit un raport de respingere a proiectului.

Ulterior, proiectul a fost retrimis la comisii pentru un raport suplimentar, la solicitarea PSD.

Recent, comisia juridică a votat și ea împotriva inițiativei, chiar dacă Ministerul Mediului și Guvernul susțin acum proiectul, mai notează sursa citată.

Ba, mai mult, Guvernul a adoptat și un punct de vedere de susținere a inițiativei legislative, formulând o serie de propuneri pentru clarificarea prevederilor.

Acum, rămâne de văzut dacă proiectul va trece de Parlament.

Foto descriptiv: Playtech.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Romeo spune:

    România poluează cel mai mult în lume. Nu mai are industrie, nici agricultura intensiva, centrale pe carbune nu mai avem, doar niște mașini cu care se deplasează oamenii la servici sau înapoi acasă, dar poluează nu?. ce întrebări am:
    – aerul de deasupra României este static?
    -războiul de lângă frontiere nu poluează?
    – statele europene nu produc noxe prin faptul ca fac producție la greu?
    – Germania care si-a deschis a 12-a centrala pe cărbune nu poluează?
    În final toată lumea și din China, Rusia, India sau America fac acest lucru. Numai noi ca întotdeauna suntem primii la poluare. vrem sa fim cei mai cu moț din lume. Și uite asa ajungem la cel mai scăzut nivel de trai din lume. Noi suntem din tara producătoare de produse, în tara eminament consumatoare, piața de desfacere sau talcioc. Toate mizeriile care nu le consuma alții ne sunt date nouă. Unde e grija pentru noi?.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3