930×122 CAPRA 5

inmatriculari

Anunț de la Înmatriculări Auto

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) le aminteşte cetăţenilor care au optat pentru păstrarea combinaţiei cu număr de înmatriculare că valabilitatea rezervării este valabilă timp de 1 an de la solicitare şi că aceasta poate fi prelungită cu încă doi ani.

Citiți și: Argeș: Număr amețitor de mașini la aproape 600.000 de locuitori!

Având în vedere modificările legislative din anul 2020, DRPCIV atrage atenţia că valabilitatea păstrării combinaţiei cu număr de înmatriculare este de un an de la data solicitării, cu posibilitate de prelungire consecutivă pe o perioadă de maximum 3 ani. Combinaţia nu poate fi cedată în favoarea altei persoanei fizice sau juridice.

De reţinut: Termenul de un an curge de la data înregistrării cererii de păstrare la serviciile publice comunitare regim premise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Pentru al doilea, respectiv al treilea an de prelungire, vă recomandăm să depuneţi cererile de păstrare înainte de data expirării termenului de păstrare.

Citiți și: De azi, programări online la permise și înmatriculări, în Câmpulung

Pentru persoanele care au solicitat păstrarea combinaţiei cu număr de înmatriculare anterior datei de 10 august 2020 – valabilitatea păstrarii va expira în data de 10.08.2021. Cererile pentru al doilea an de păstrare vor fi depuse până la această dată inclusiv. In caz contrar, veţi pierde dreptul de păstrare, combinaţia devenind disponibilă la cerere, oricărei persoane.

Păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare poate fi solicitată de către titularul certificatului de înmatriculare autorităţii care a efectuat înmatricularea, cu plata tarifului aferent – 30 lei, până la:

– depunerea documentelor în vederea radierii vehiculului,

– expirarea solicitării anterioare de păstrare,

– solicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate pe numele dobanditorului.

Documente necesare: cerere, act de identitate original si copie, contravaloare păstrare – 30 lei, se poate achita numerar la ghiseu.

 

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

SMART KIDS 570×90