930 x122 grota rece

azil

Argeș. Controale severe în azile și în toate centrele rezidențiale: „Nu voi tolera!”

Argeș. Controale severe în azile și în toate centrele rezidențiale: „Nu voi tolera!”

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

„Cazul de la Ilfov a adus în atenția opiniei publice și a multor instituții, situația azilelor de bătrâni.

Voi lua atitudine și am semnat astăzi un ordin prin care voi înființa și conduce o comisie de control privind centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, care funcționează în Argeș.

Citiți și: Șocant! Bătrâni ținuți captivi și obligați să se căsătorească cu tineri care le luau casele

Nu voi tolera! Nu voi accepta și mă voi asigura că sunt sancționate dur abuzurile, umilirea celor aflați în nevoie și îi anunț de acum pe cei care se gândesc că mai pot ocoli legea și lucra în detrimentrul beneficiarilor, că îi așteaptă o soartă grea!

Din comisia pe care o voi conduce vor face parte mai multe instituții de control, printre care se numără și Poliția Argeș!”, a transmis astăzi prefectul de Argeș, Radu Perianu.

Argeș. Controale severe în azile și în toate centrele rezidențiale: „Nu voi tolera!”

Pe de altă parte, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus, potrivit știripesurse, că în azilurile din România se vor monta camere de filmat,

„Sper și revin ca procurorii să lămurească aceste neconcodanțe.

Am dat dispoziție ca prin ordine de prefecți la nivelul județelor țării să se formeze comisii cu DSP și DSVSA.

Se vor verifica toate centrele, nu va fi niciunul evitat.

I-am cerut premierului Marcel Ciolacu să instalăm camere de filmat la aceste centre, ca la nevoie filmările să fie puse la dispoziția organelor de anchetă”, a declarat Marius Budăi, conform sursei citate.

Foto: Descriptiv/Pixabay

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Familie spune:

    poate vă ocupati puțin si de sectia adopții. Pentru unele familii se găsesc copii in două săptămâni de la primirea atestatului iar alte familii stau pe la uși câte 30-40 de minute ca să poată intra să vadă lista cu profilurile copiilor. Unele familii chiar au fost sunate de catre angajatele DGASPC afland că li s-au gasit copil, alții care „nu sunt atenți” caută un copil timp de 2 ani într-o listă cu mii de copii. Noi vom face o sesizare la București, la sediul central pentru că am constatat multe nereguli care pot fi dovedite. Si aici se pot descoperi foaaaaarte multe nereguli cu ajutorul unei familii sub acoperire, bineînțeles, dacă se vrea și nu cad „capete” grele care le țin pe doamnele alea cu fundul pe scaun. Aaaa si la marele curs de instruire ni s-au scos ochii că dacă adoptăm vom primi 4 mii lei de la stat ca sprijin și că nu e corect, că vezi Doamne, ea când a a născut nu a primit bani….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3