Donaris 930 x 122

avertizare meteo

Argeșul, în cod galben și portocaliu de ploi și ninsori

În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea.

Citiți și: Au fost emise alerte meteo de ultim moment!

Astfel, începând de astăzi, 11 decembrie, de la ora 14:00, până mâine, 12 decembrie, la ora 20:00, cea mai mare parte a țării se află sub avertizare cod portocaliu de ploi și ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Citiți și: Argeș. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în vacanța de 1 Decembrie

Începând de duminică (12 decembrie) în Banat, precum și în vestul și sudul Crișanei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15…25 l/mp.

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50…55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă.

COD GALBEN 

De astăzi, de la ora 14:00, până mâine, ora 17:00, este în vigoare și un cod galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ în 12 județe din țară, inclusiv județul Argeș. 

În intervalul menționat, în zonele deluroase din Oltenia și Muntenia va ploua însemnat cantitativ, iar în sudul Banatului și local în Moldova la început vor fi ploi, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

COD PORTOCALIU

De asemenea, tot de astăzi, de la ora 17:00, până mâine, ora 17:00, este în vigoare și o avertizare cod portocaliu de ploi și ninsori la altitudini de peste 1700 m. Sub această atenționare se află mai multe județe din țară, printre care și Nordul județului Argeș.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații abundente. Va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și pe suprafețe mici 70 l/mp.

Sursă foto: Digi24

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3