930 x122 grota rece

cetateni

AŢI FOST LA „METEORA ROMÂNIEI”? ESTE SPECTACULOASĂ!

Una dintre cele mai scpectaculoase locaşuri de cult din România se află în Argeş. Este vorba de Mănăstirea Cetăţuia Negru Vodă, din comuna Cetăţeni, supranumită „Meteora României” datorită faptului că se află pe o stâncă, asemeni mănăstirilor greceşti de la Meteora.

Citiți și: Pitești/Video: Schimbare la Termo Calor! A fost făcut anunțul

Mănăstirea se află la 22 de kilometri de Câmpulung Muscel, pe drumul spre Târgovişte. Maşina trebui lăsată la şosea, accesul la mănăstire fiind posibil doar pe jos, pe un drum întortocheat pe care îl puteţi parcurge în jumătate de oră. Efortul merită din plin!

Pe lângă imaginile superbe pe care le puteţi vedea, cum ar fi panorama Văii Dâmboviţei de la o înălţime de 881 de metri, puteţi afla lucruri interesante despre biserica rupestră din stâncă, despre icoana făcătoare de minuni şi de izvorul tămăduitor de aici, de paşii săpaţi în stâncă ai domnitorului Negru Vodă, de Cavalerul Trac – pictură rupestră în relief veche de 3.500 de ani!, dar şi să mergeţi la Crucea Dorinţelor (montată în anul 1947).

Citiți și: Anunțul momentului în Sănătate!

Singurele inconveniente (pe lângă drumul destul de obositor) sunt generate de copiii de romi de la poalele muntelui care îi asaltează pe turişti şi cerşesc. În rest, aveţi ce vedea!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90