NOR CURIER 930X122

cetateni

Autoritățile vor avea obligația să răspundă oamenilor în 10 zile, nu în 30 ca până acum

Autoritățile vor avea obligația să răspundă oamenilor în 10 zile, nu în 30 ca până acum

Citiți și: Pitești/Video: Schimbare la Termo Calor! A fost făcut anunțul

Termenul în care autoritățile și instituțiile publice au obligația să comunice un răspuns la o petiție ar urma să fie redus de la 30 de zile la doar 10 zile de la data înregistrării petiției, conform unui proiect legislativ al actualei puteri.

Inițiatorii arată că în ultima perioadă majoritatea petițiilor sunt transmise prin mijloace electronice de comunicare, iar instituțiile publice, fie ele primării, consilii județene, ministere sau autorități subordonate acestora își desfășoară activitatea cu publicul preponderant online.

Citiți și: Ireal! Instituție din Arges “bombardată” cu 17.000 de petiții!

,,Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 10 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă”, prevede proiectul.

Autoritățile vor avea obligația să răspundă oamenilor în 10 zile, nu în 30 ca până acum

Este propus spre a fi redus și termenul pentru situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită.

Astfel, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul de 10 zile cu cel mult alte 10 zile (față de 15 zile în prezent), iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 zile (față de 30 de zile acum), cu notificarea prealabilă a petentului.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Parlament și promulgat de șeful statului.

Detalii, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Kgb spune:

    era si timpul..
    10 zile e ok

    ce se intampla daca nu raspund in termen ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90