Donaris 930 x 122

avertizare meteo

Avertizare de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Argeșul, vizat

În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări meteorologice de vreme severă.

Citiți și: Au fost emise alerte meteo de ultim moment!

14 județe, inclusiv județul Argeș, se află sub atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Este vorba despre județele Argeș, București, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Tulcea, Teleorman și Vrancea.

Citiți și: Argeș. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în vacanța de 1 Decembrie

În aceste zone, în intervalul 16 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 22:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…35 l/mp.

De asemenea, în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Foto principal: descriptiv

Sursă foto 2: ANM

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90