930×122 CAPRA 5

tichete de masă

Bătaie de joc pentru salariați! Ce se întâmplă cu tichetele de masă

Începând de la 1 aprilie, valoarea tichetelor de masă ar urma să crească dacă va fi aprobat un proiect de Ordin comun al Ministerului de Finanţe și Ministerului Muncii.

Citiți și: Crește valoarea tichetelor de masă!

Această așa zisă creștere este o adevărată bătaie de joc la adresa salariaților, deoarece este una nesemnificativă.

Mai exact, valoarea nominală maximă a tichetului de masă, pentru intervalul aprilie – septembrie 2022, va fi de 20,17 lei, o creștere de doar 8 bani faţă de perioada precedentă.

Citiți și: Bonuri de masă de 40 de lei. De când

Conform proiectului, pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, nu poate depăşi cuantumul de 20,17 lei.

Menționăm faptul că și majorarea din luna octombrie a valorii bonurilor de masă a fost tot de opt bani, de la 20,01 lei la 20,09 lei, cât este în prezent.

Tichetele de masă oferite angajaților din România nu se mai acordă în format tipărit, ci pe card.

Pentru ca majorarea să fie admisă, proiectul pus în dezbatere trebuie să fie aprobat de Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi ulterior publicat în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv: Romania TV

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

5 comentarii

 • Mariana spune:

  Majorarea s-au făcut de cine a vrut. Eu lucrez in confecții metalice și abia dacă ne dă și pe ăștia 15 lei. Spune, patronul, că nu îl poate obliga nimeni să ne dea bani pentru mâncare și asta o face din generozitatea!

 • Unde lucrez eu un tichet a rămas la 15 lei. ASTA DA BATAIE DE JOC. O MARE FIRMA GERMANA, CE DRACU DOAR TRAIM IN ROMANIA. CELOR CARE VIN DIN UKR STATUL ASTA CRETIN LE ACORDA BANI ,CASA,MASA MOCCA, DIN SUDOAREA MUNCII NOASTRE, PE NOI NE BELESC CU TAXE,IMPOZITE ASIGURARI ,PRETURI ENORME LA UTILITATI SI HRANA.RESTUL E TACERE

 • Badet Elena spune:

  Degeaba,la Posta tot de 15 lei sint și vor fi nu de 20. Asa vor cei din conducere la fel ca la salarii .

 • Mihaela spune:

  Unde lucreaz eu valoarea unui tichet este de 14 lei nici măcar valoarea unui meniu al zilei😡

 • Valerica spune:

  Unde lucrez eu valoarea unui tichet este de 10 lei.De asta ce spuneți?

570 X 90 CAPRA 3