Donaris 930 x 122

cinema bucurești

NOI FILME LA CINEMATOGRAFUL ,,BUCUREŞTI”

În weekend-ul 23-24 iunie 2018 la cinematograful ,,Bucureşti” din centrul Piteștiului veţi putea viziona filmele „Teribilul” şi „Concertul”.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 18, va rula „Le redoutable” („Teribilul”).

Filmul prezintă povestea lui Jean-Luc Godard (Louis Garrel), renumit regizor al generației sale, care filmează „La Chinoise” cu femeia pe care o iubește, Anne Wiazemsky, cu 20 de ani mai tânără decât el. Fericiţi şi îndrăgostiţi, cei doi se căsătoresc. Însă primirea filmului de către public și critică dezlănțuie o profundă introspecție în Jean-Luc.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Evenimentele din luna mai 1968 vor amplifica acest proces, iar criza pe care o trăiește regizorul îl va schimba profund. Dintr-un star al cinematografiei internaționale, Godard devine un artist maoist în afara sistemului.

Prețul unui bilet este de 8 lei.

Dumincă, 24 iunie, tot de la ora 18, va rula filmul românesc „Le concert” („Concertul”), regizat de Radu Mihăileanu.

Filmul descrie povestea lui Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia. Acesta a fost concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie, şi asta pentru că refuzase să renunțe la toți interpreții săi din orchestră care erau evrei, „jidani și dușmani ai poporului”.

Andrei s-a afundat în băutură și depresie. Acum are 50 de ani și încă lucrează la „Bolșoi” ca om de serviciu. În timp ce freca podelele din biroul directorului, Andrei găsește un fax în care scria că orchestra „Bolșoi” este invitată să cânte în Paris. El fură faxul și gândeşte un plan nebun: în două săptămâni își va căuta toți vechii prieteni muzicieni din orchestră. Planul lui este să plece cu toții la Paris. Vor reuși oare?

Preţul unui bilet este de 6 lei.

Vă reamintim că la preţurile precizate se aplică anumite reduceri (detalii AICI).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90