930 x122 grota rece

centenar

WEEKEND ROMÂNESC LA CINEMA „BUCUREŞTI”

Weekend românesc la Cinema „București”. În weekend-ul 1-2 decembrie 2018, la Cinema „București” din centrul Piteştiului vor fi difuzate filmele românești „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”, „Triunghiul Morții” şi „Alice T.”

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

De asemenea, cu ocazia Zilei Naționale a României și a centenarului Marii Uniri, în holul cinematografului va fi organizată o expoziție de pictură, iar chitaristul Andrei Tase va susține un mic recital.

Sâmbătă, 1 decembrie, veţi putea viziona două filme. De la ora 12, va rula filmul documentar „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”. Filmul este realizat de Agerpres și regizat de Marilena Stănescu, Sergiu Olteanu și Mihuț Năstăsache. Intrarea este liberă.

Citiți și: Pitești. E gratis!

De la ora 16:30, în holul cinematografului va fi vernisată expoziția de pictură a elevilor de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești având ca tematică împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, iar chitaristul Andrei Tase, acompaniat de dr. Andrei Tase, va susține un recital.

De la ora 20, va fi proiectat „Triunghiul Morții”, în regia lui Sergiu Nicolaescu. În rolurile principale: Ilinca Goia, Valentin Teodosiu și George Alexandru. Filmul reconstituie eroicele lupte purtate de Armata Română împotriva ocupanților germani în Primul Război Mondial în localitațile Mărăști, Mărășești și Oituz. Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei.

Duminică, 2 decembrie, de la ora 18, va rula „Alice T.”, în regia lui Radu Muntean. În rolurile principale: Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teodor Corban, Șerban Pavlu, Maria Popistașu, Cristine Hambaseanu și Andra Guți.

Filmul „Alice T.”, recent lansat în cinematografele din România (pe 9 noiembrie 2018), spune povestea unei adolescente de aproape 17 ani, Alice Tarpan (interpretată cu mare talent de Andra Guţi), care are o viață complicată.

În ciuda anturajului, este însingurată. Nu e vorba doar de problemele ei de la școală, ca elevă mereu răzvrătită, sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, ci mai ales de faptul că mama sa adoptivă, Bogdana (rol interpretat de actrița Mihaela Sîrbu), a aflat de toate acestea și încearcă să îi fie alături. Prețul unui bilet este de 6 lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3