930×122 POSADA 5

muzeele

CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

Consiliul Judeţean Argeş și Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în parteneriat cu Federația Europeană a Cluburilor pentru UNESCO şi Alumnus Club, au organizat în Goleşti ediţia a VII-a a Conferinţei Internaţionale UNESCO „Tineretul şi Muzeele”.

Citiți și: MUZEUL GOLEȘTI CONTRIBUIE LA ÎNZESTRAREA NOULUI MUZEU BRĂTIANU

Evenimentul a adus în actualitate prin studii complexe, prezentate în cadrul sesiunii, o serie de programe muzeale educative și de agrement pentru publicul tânăr, precum și elemente prioritare în misiunea de conservare și valorificare a patrimoniului muzeal.

Au prezentat comunicări renumiți cercetători și specialiști în domeniu, din țară și din străinătate. Lucrările prezentate pe parcursul celor două zile de dezbateri vor fi publicate în volumul al XIV-lea al revistei de studii și comunicări științifice a muzeului din Golești, „Museum”.

Citiți și: TÂRG DE JUCĂRII LA MUZEUL GOLEȘTI

De asemenea, cele două expoziții, „Obiecte restaurate din patrimoniul Muzeului Goleşti în perioada 2014-2015” și „Cântecul albastru, ceramică pictată de Mugur Kreiss”, s-au bucurat de o atenție specială. Au fost organizate și două lansări de carte: „Muzeograme vechi și noi” (autor, Ioan Opriș) și „Meșteșugurile țărănești din zonele Argeș și Muscel, din Evul Mediu până în actualitate” (autor, Filofteia Pally).

Ultima zi a conferinței UNESCO „Tineretul şi Muzeele” a cuprins o vizită documentară în zona Câmpulung Muscel, la Muzeul Municipal și la Mănăstirea Aninoasa.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache