New Profesional Consult 930 x 122

dumitru buzatu

Când pică cerul peste cei care se cred mici dumnezei. Cine urmează?

Când pică cerul peste cei care se cred mici dumnezei. Cine urmează?

Citiți și: Ion Georgescu, la DNA: „Nu am luat, am dat!”

Cazul baronului PSD, Dumitru Buzatu, care a fost reținut după ce, în calitate de președinte al Consiliului Județean Vaslui, ar fi primit mită de 1,25 milioane de lei pentru acordarea unui contract de investiții publice, readuce în atenție o temă importantă.

Și anume, aceea a celor care, ajungând prin diverse mijloace într-o funcție, se cred mici dumnezei pe pământ.

Citiți și: Director de stat, reținut de DNA. A cerut mită 350.000 euro de la un om de afaceri

Se cred veșnici, se cred intangibili, consideră că toți ceilalți sunt mai proști decât ei.

SE CRED, ÎNTR-UN CUVÂNT, STĂPÂNI!

Stăpâni pe județe (cazul de față), pe localități, pe instituții, pe destinele altor oameni care au ghinionul de a lucra pentru ei.

Credeam că era tătucilor, a stăpânilor a trecut. Că s-a stins sau, măcar, că s-a estompat suficient de mult încât să nu mai deranjeze atât de mult.

Recunosc, m-am înșelat. Că era mai mult o dorință a mea de a vedea că lucrurile se mișcă în direcția respectivă.

DAR NU!

Ca Buzatu sunt nenumărați alți baroni și baronași de județe, orașe, comune și instituții.

Sunt oameni care, cumva, își pierd reperele morale – dacă le-au avut vreodată – și, sub masca unei aparente banalități, a unei aparente normalități, ascund adevărați monștri.

Comportamentul de vătaf le e dublat de o sete neostoită de înavuțire.

De parcă ar trăi 10 vieți, nu una, adună, prin metode de multe ori ilicite, averi cum alții nici nu visează.

Nu se mulțumesc doar cu asta, a se vedea și cazul de față! Ușor-ușor sau peste noapte, membrii familiei și prin extensie neamurile lor prosperă.

Ajung și fiii, fiicele, soțiile în funcții – cheie.

Ca să nu mai vorbim și de amantele care ajung și ele bine puse, iar unele se aleg, pe lângă funcții grase în domeniul public, și cu daruri de la ‘moguli’, precum căsuțe și mașini scumpe, care sfidează rațiunea și bunul simț.

LĂCOMIE SAU PROSTIE

Ce se întâmplă însă când lăcomia sau prostia (ori ambele la un loc) devin a doua natură a celui ce se crede mic dumnezeu? Ați ghicit!

Micilor dumnezei le pică cerul în cap. Ei și toată caracatița pe care au hrănit-o pică în hău, pierzându-și în același timp și suportul „de sus”.

Ați văzut cât de repede se dezic mai-marii partidelor de cei de lângă ei când aceștia din urmă calcă strâmb?

Buzatu e reținut și e dat afară din PSD, fosta soție – senatoare, se putea altfel? – se vede suspendată din PSD, iar fiul lui Buzatu – în Guvern, unde credeați că ar fi putut să fie? – își pierde funcția la rândul său, dându-și demisia!

Micii dumnezei devin măsele stricate aruncate fără niciun fel de remușcare la gunoi.

Sistemul – care era orb (oare?) la comportamentul tătucilor care aduceau însă voturi – îi exclude pe proscrișii momentului cu viteza fulgerului!

Aviz celor care și acum se cred dumnezei, căci mai sunt destui!

P.S. Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, are o avere impresionantă în unul dintre cele mai sărace județe ale României.

El a intrat în politică în anul 1992, de când a ocupat mai multe funcții publice. În ultimele trei legislaturi a fost președintele CJ Vaslui.

AU MAI FOST ȘI ALȚII…

Încă două exemple îmi mai vin în minte, acum, rapid:

– Liviu Dragnea la care toată România „se închina”, acum fiind influencer pe YouTube

și

– fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, care se credea invincibil și de neatins, acum fiind în penitenciar, la Mioveni.

Încă ceva: sunt convins că cei cu funcții mari, primari, senatori, deputați președinți de CJ, etc, nu vor învăța nimic din lecția Buzatu și își vor spune că lor nu li se poate întâmpla!

Oare??

Când pică cerul peste cei care se cred mici dumnezei. Care urmează?

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90