EcoMoto 930×122

avertizare meteo

Caniculă, ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină!

În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă în sud, sud-est şi informare de ploi și vijelii în nod, nord-est şi centru, valabilă vineri, 15 iulie şi sâmbătă, 16 iulie.

Citiți și: Au fost emise alerte meteo de ultim moment!

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Interval de valabilitate: 15, 16 iulie.

Citiți și: Argeș. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în vacanța de 1 Decembrie

În intervalul menționat disconfortul termic va fi ridicat, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar vineri (15 iulie) și în cele vestice, astfel încât indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade.

Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. 

Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3