930×122 CAPRA 5

greva

Ce fac elevii mâine. Revin sau nu la școală

Ce fac elevii mâine. Revin sau nu la școală

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Anunț de ultimă oră din partea liderilor de sindicate din învățământ.

Greva profesorilor va continua și mâine, 6 iunie.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Aceștia spun că, în continuare, nu au fost convinși de oferta Guvernului, scrie Antena 3 CNN.

Ce fac elevii mâine. Revin sau nu la școală

După ultimele negocieri, cadrele didactice și-au luat angajamentul să anunțe, până marți, dacă renunță la grevă. Aceștia au făcut însă marele anunț de duminică: refuză să revină la catedră.

Dascălii cer ca Guvernul să adopte un act normativ prin care să fie siguri că salariul profesorului debutant va fi la valoarea celui mediu brut pe economie.

Potrivit sursei citate, dacă Guvernul nu va face acest lucru până la finalul săptămânii, atunci vom asista la prelungirea anului școlar și la amânarea examenelor naționale.

„De mâine continuă greva până când Guvernul se va întoarce la masa negocierilor pentru a rezolva toate revendicările pe care le-am transmis cu mult timp înainte celor din Guvern.

Așteptăm totuși o abordare serioasă și cu simțul responsabilității a fiecărei revendicări. (…)

Este evident că niciodată nu s-a putut nimic pentru educație! 

Este evident că au căutat să ne păcălească dând această ordonanță cu iz de neconstituționalitate, ordonanță care probabil urma să fie abrogată imediat ce înceta conflictul de muncă.”, a declarat Cornelia Popa Stavri, secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, la Antena 3 CNN.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90