Donaris 930 x 122

florin citu

Cîțu a anunțat ce se va întâmpla cu facturile uriașe la energie electrică

Astăzi, 31 august, premierul României, Florin Cîțu a declarat, referitor la creșterea prețurilor la energie, în cadrul unei ședințe la Palatul Victoria, că acestea nu vor fi plafonate și că autoritățile trebuie să verifice dacă anumite companii profită de situația în care ne aflăm pentru a crește artificial prețul.

Citiți și: La nunți, doar cu certificatul de vaccinare în portofel

„NU VOM INTERVENI PENTRU A PLAFONA PREȚURILE”

Există o îngrijorare în spaţiul public care se accentuează în ceea ce priveşte preţurile la energie, în special pentru că vine sezonul de iarnă – plata facturilor – şi atunci trebuie să venim cu soluţii. Bineînţeles că soluţia asupra preţurilor nu poate să vină de la premier, trebuie să găsim soluţia împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona preţurile, asta ca să fie foarte clar”, a spus premierul.

De asemenea, acesta a mai scos în evidență faptul că România are nevoie de independenţă energetică.

Citiți și: Cîţu se bate cu pumnii în piept ca King Kong. „Avem cea mai rapidă revenire din ultimul secol”

DECLARAȚIILE PREMIERULUI

„Am înțeles că această creștere a prețurilor este peste tot în UE, dar am înțeles și problema noastră, aceea că trebuie să importăm energie pentru că nu producem cât trebuie.

Sunt gata să îmi asum acest obiectiv pentru că este clar că avem nevoie de o independență energetică a României. Asta am înțeles eu din ce s-a întâmplat în această perioadă: o creștere a consumului, a trebuit să creștem importul și suntem dependenți de prețul energiei în UE. În Spania, de exemplu, s-au triplat prețurile. Dar noi avem resursele pentru a avea independența energetică a României”, a declarat Florin Cîțu.

Soluția propusă de premier pentru această iarnă este o compensare parțială a facturilor.

„În primul rând, o soluție pe care am propus-o, de a compensa o parte din factura pentru consum în această iarnă. Trebuie să îi găsim forma finală cât mai repede. Trebuie să explicăm oamenilor de ce au crescut prețurile la energie. În România, un paradox, producția energetică este în majoritate făcută de companii de stat. Oameni numiți în funcții politic.

Eu nu aș vrea să se întâmple, și am spus despre companiile de stat, această reformă a avut ca obiectiv eliminarea ineficiențelor. Nu vreau să descoperim că o parte din creșterea facturii la consumatorul final se datorează din transferul unor ineficiențe ale companiilor de stat către consumatorul final. Dacă așa ceva se întâmplă, vom lua cele mai dure măsuri. Nu vreau ca o companie să își umfle profiturile dintr-o situație conjuncutrală”, a mai declarat Cîțu.

Sursă foto: Hotnews

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90