Donaris 930 x 122

florin citu

Cîțu: „Trecem la locuri de muncă bine plătite”

Astăzi, premierul României Florin Cîțu a participat la evenimentul ”Grand Matinal Digital”, organizat în sistem online de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură franceză în România.

Citiți și: La nunți, doar cu certificatul de vaccinare în portofel

În cadrul evenimentului, Cîțu a vorbit despre actuala guvernare, cât și despre planurile de dezvoltare pentru România. Acesta a pus accent pe reforme și investiții.

„În această guvernare este vorba despre reformă şi investiţii, cu un plan de dezvoltare pe termen mediu. Cam la asta se rezumă tot ce vrem să facem în această guvernare, care are un orizont peste 2024. Acum pregătim planul de dezvoltare pentru România până în 2028. Am spus reformă şi investiţii, pentru că România trebuie să treacă la nivelul următor. Dumneavoastră aţi vorbit de investiţii directe în România şi ce am putea face ca să schimbăm paradigma.

Citiți și: Cîţu se bate cu pumnii în piept ca King Kong. „Avem cea mai rapidă revenire din ultimul secol”

Lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt foarte simple: trecem la un model de dezvoltare economică în care locurile de muncă, de exemplu, sunt bine plătite, şi atractivitatea României nu o să mai fie cu locuri de muncă ieftine pentru tipuri de muncă care nu aveau valoare adăugată mare. Schimbăm lucrurile, trecem la locuri de muncă bine plătite pentru investiţii care aduc valoare adăugată mare”, a declarat Florin Cîţu.

De asemenea, prim-ministrul a ținut să le transmită un mesaj investitorilor din cadrul evenimentului:

„Nu vom crește taxele, nu vom introduce altele noi. Noi nu suntem PSD să penalizăm cetățenii și companiile din sectorul privat.

Dezvoltăm economia printr-o relație de încredere și transparență cu mediul privat, prin simplificarea legislației achizițiilor publice, scurtarea termenelor de acordare a avizelor de investiții, menținerea DOAR a schemelor de ajutor de stat cu randament pozitiv, susținerea reformelor și a investițiilor.

Împreună facem economia României competitivă. Asta înseamnă locuri de muncă bine plătite în sectoare cu valoare adăugată mare. România intră în competiție directă la nivel global pentru investiții. Până în 2030 depășim cel puțin 6 tari din UE la PIB/capital.”

Sursă foto: Facebook Florin Cîțu

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441