Donaris 930 x 122

florin citu

Florin Cîțu: „Măsurile nu au fost foarte bine explicate. Trebuie să avem răbdare.”

Astăzi, la finalul ședinței de Guvern, Premierul României, Florin Cîțu a explicat modul în care au fost decise noile restricții, aplicate în urmă cu o săptămână. Acesta a declarat că măsurile anterioare nu mai puteau stopa răspândirea virusului și că a fost nevoie de găsirea unor noi soluții.

Citiți și: La nunți, doar cu certificatul de vaccinare în portofel

Creșterea numărului de persoane de la ATI, numărul deceselor, dar și al apelurilor la 112 legate de COVID- 19 au fost principalii factori care au stat la baza noilor restricții.

Premierul a precizat că hotărârea s-a luat după ce a avut consultări cu prefecții, cu asociația municipiilor și orașelor, cu consiliile județene, dar și cu specialiștii.

Citiți și: Cîțu: „Trecem la locuri de muncă bine plătite”

DECLARAȚIA LUI FLORIN CÎȚU

Am luat decizia de a avea consultări cu prefecții, cu asociația municipiilor și orașelor, cu consiliile județene, pentru a găsit soluții. Am vrut să discut cu ei pentru că sunt liderii locali. Nu am vrut să închid economia și am vrut să luăm măsuri pentru fiecare localitate în parte. Am vrut să nu avem o soluție unitară pentru toată România, ci să fie aplicate pentru fiecare localitate în parte.

Al doilea obiectiv a fost de a mă asigura că vom găsi o soluție pentru a sărbători Paștele anul acesta. Cu respectarea măsurilor, vom putea sărbători și Paștele catolic și pe cel ortodox la biserica. A treia întâlnire pe care am avut-o a fost cu specialiștii. Am vrut să înțeleg ce se întâmplă, care sunt diferențele față de celelalte valuri. Am aflat câteva lucruri care sunt diferite față de ce s a întâmplat anul trecut în România.

În primul rând, persoanele care ajung la ATI, ajung într-o situație mult mai gravă decât anul trecut. Pentru că ne putem testa acasă, multe persoane nu își iau medicația, nu sună medicul de familie astfel că ajung în stare gravă la ATI. Vom avea 1.600 de paturi la ATI. E un sistem de sănătate care e construit așa de 30 de ani și nu putem să îl schimbăm peste noapte.

Premierul a mai afirmat că măsurile nu au fost foarte bine explicate și totodată le-a cerut românilor să aibă răbdare.

Trebuie să avem răbdare în martie și aprilie. Dacă respectăm măsurile în această perioadă și accelerăm campania de vaccinare, economia o să își revină. Am vrut să explic măsurile pentru că nu au fost foarte bine explicate”, a mai precizat Florin Cîțu.

(Foto descriptiv: Digi24)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90