Donaris 930 x 122

florin citu

La nunți, doar cu certificatul de vaccinare în portofel

Florin Cîțu, premierul României a anunțat ieri, 12 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă cu prefecții, că propune folosirea ”certificatului verde” pentru organizarea nunților.

Citiți și: USR-PLUS a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu

Această propunere este valabilă doar în cazul nunților care sunt deja programate și sunt în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depășește pragul de 3 la mie.

„În ceea ce privește situația epidemiologică, din păcate suntem pe o pantă ascendentă. Avem câteva județe unde situația este deja îngrijorătoare, unde incidența a sărit de 2 la mie. (…)

Citiți și: Cîţu se bate cu pumnii în piept ca King Kong. „Avem cea mai rapidă revenire din ultimul secol”

Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care se vede deja că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate.

Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta și atunci aș propune ca pentru nunțile care sunt deja programate și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a declarat Florin Cîțu.

Reamintim că, certificatul verde este acel certificat care atestă că o persoană este vaccinată anti-COVID-19, are un test negativ ori a trecut prin boală și este folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană.

Foto descriptiv: Mediafax

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3