930X122 MAIA

florin citu

Video – Când am putea renunța la mască? Răspunsul Premierului

În urma primei ședințe a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, premierul Florin Cîțu a făcut primele declarații, în cadrul unei conferințe de presă.

Citiți și: La nunți, doar cu certificatul de vaccinare în portofel

„Astăzi am avut o ședință, Ședința Comitetului Interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie, e de fapt primul pas, o ședință pe care eu o aștept de un an de zile, pentru că, în momentul în care am intrat în starea de urgență, anul trecut, era complicat să vedem acest scenariu și astăzi putem să vedem cum revenim la normalitate, de aceea avem acest comitet internațional care să pregătească prima parte, 1 iunie”, a fost prima declarație făcută de Premier.

Citiți și: Cîțu: „Trecem la locuri de muncă bine plătite”

Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate este format din toate Ministerele și urmează să se întâlnească săptămânal, iar dacă este nevoie, pot avea ședințe extraordinare oricând pentru a avea cât mai repede soluții, pe care să le prezinte public și pentru a pregăti prima fază de revenire la normalitate, începând de la 1 iunie.

Fiecare Minister va veni în comitet cu propuneri pe care le va discuta întâi cu sectoarele pe care le are în subordine.

Acesta a declarat de asemenea că data de 1 iunie nu înseamnă revenirea totală la normalitate, ci o relaxare a măsurilor.

1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, ci înseamnă un prim pas important . Am spus că atunci putem să facem acest lucru dacă avem aproape 35 % din populație vaccinată. Deci depinde de noi, așa cum a depins și până acum”, a afirmat Florin Cîțu.

NU SE RENUNȚĂ LA MASCA DE PROTECȚIE

Întrebat de jurnaliști când se va renunța la purtarea măștii de protecție, Premierul României a declarat faptul că, se va renunța la mască doar după ce va fi atinsă ținta de 10 milioane de persoane vaccinate.

La 1 iunie e cam devreme (…) Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, până atunci nu are sens să discutăm despre asta”, a fost răspunsul lui Florin Cîțu.

 

 

 

 

 

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

570×90 MAIA