New Profesional Consult 930 x 122

avertizare meteo

Cod galben de vânt și ninsori în Argeș

În urmă cu puțin timp Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme rea.

Citiți și: Au fost emise alerte meteo de ultim moment!

Este vorba despre o informare meteorologică de intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

În intervalul 30 noiembrie, ora 10.00 – 01 decembrie, ora 20.00, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

Citiți și: Argeș. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în vacanța de 1 Decembrie

În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, pentru intervalul 30 noiembrie, ora 10.00 – 30 noiembrie, ora 20.00, ANM a emis avertizări cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului.

Județul Argeș, mai exact nordul județului, se află sub atenționare cod galben.

O altă avertizare meteorologică cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului și ninsori intră în vigoare de astăzi, 30 noiembrie, ora 20.00, până mâine, 01 decembrie, ora 16.00.

Această avertizare vizează, de asemenea, zona de munte a județului Argeș.

În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

Sursă foto principal: pro tv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90