930X122 MAIA

trenuri

Crește viteza trenurilor pe liniile CFR. Piteștiul nu este „prins” în proiect

Traficul feroviar de călători suferă serios în Argeș. Avem o infrastructură învechită, în mare parte fără line electrificată și fără legături cu marile orașe din centrul țării (Brașov, Sibiu). Mai mult decât atât, trenurile nu inspiră siguranță, cel puțin dacă judecăm prin prisma ultimului caz, grav, petrecut la Golești, unde o „săgeată” a rămas fără frâne (detalii, AICI).

Citiți și: Trenuri cu hidrogen în Argeș!

Speranța noastră de a circula cu trenul rapid, sigur și eficient se stinge încet, după ce Compania Națională de Căi Ferate a lansat o licitație de 13,5 milioane lei, dar care nu include însă niciun fel de reabilitare și modernizare în Argeș.

Patru regionale au lansat licitații pentru modernizare și reparații pe mai multe sectoare de cale ferată, în total peste 60 de km de linie.

Citiți și: Lucrări de 135 milioane euro pe calea ferată spre Pitești pentru trenurile cu hidrogen

Este vorba despre Regionalele București, Timișoara, Brașov și Iași, scrie mainnews.ro.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.13 milioane lei fără TVA, termenul limită pentru primirea ofertelor fiind 24.06.2021, precizează sursa menționată.

Este de așteptat ca pe firele prinse în proiect să crească viteza medie de circulație a trenurilor.

(Foto: descriptiv)

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90