930 x122 grota rece

noul an școlar

De luni, aproximativ 3 milioane de elevi revin pe băncile școlii

Începând de luni, 13 septembrie, aproximativ 3 milioane de elevi se vor întoarce pe băncile școlii. Există însă și 2.400 de copii pentru care noul an școlar va începe tot în sistem online, din cauza ratei de infectare, care în 12 localități din țară a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Citiți și: Se redeschid creșele!

REGULI SANITARE

În topul regulilor de care trebuie să ținem cont odată cu începerea școlii este faptul că masca de protecție devine obligatorie și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, fie ele școli, creșe sau grădinițe.

Părinții copiilor vor putea anul acesta să participe la festivitatea de deschiderea a anului școlar, cu condiția de a respecte distanța de siguranță față de ceilalți participanți la eveniment.

Citiți și: Verificări la şcolile din Argeş. Se ia în calcul desfăşurarea orelor de curs în online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis directorilor de școli să ia toate măsurile necesare, astfel încât îcurțile școlilor să nu se creeze aglomerări.

Elevii vor putea intra în unitățile de învățământ pe orice ușă pe care o dispune școala, iar înainte de a face asta trebuie să își dezinfecteze mâinile cu o substanță pe bază de alcool. Astfel de facilități sunt amplasate atât la fiecare intrare îșcoalăcât și la fiecare intrare în sala de clasă. Același lucru vor face elevii și la intrarea în sălile de clasă. 

De asemenea, distanța de un metru trebuie și ea respectată între toate persoanele din școală, atât elevi, cât și cadre didactice.

Sălile de clasă vor fi aerisite în fiecare zi, vreme de 30 minute, dar șîn pauze, 10 minute.

Conform ordinului celor două ministere, fiecare școală ar trebui să fie dotată cu izolator, sunt acele spații în care vor fi duși copiii care nu se simt bine: au simptome specifice COVID-19. Aceștia vor rămâne izolați de restul colegilor până la sosirea părinților la școală și doar atunci vor putea fi duși fie la medicul de familie, fie la spital.

Foto descriptiv

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90