noul an școlar

Verificări la şcolile din Argeş. Se ia în calcul desfăşurarea orelor de curs în online

Colegiul Prefectural al județului Argeș s-a reunit în ședință ordinară vineri, 27.08.2021, sub conducerea prefectului Emilia Mateescu. Pe ordinea de zi a fost supusă dezbaterii şi activitatea desfășurată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Având în vedere că pe 13 septembrie începe anul școlar 2021-2022, s-a prezentat situația învățământului argeșean la început de an școlar.

Citiți și: De luni, aproximativ 3 milioane de elevi revin pe băncile școlii

„S-a precizat că, la nivelul județului Argeș, unitățile școlare sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, iar începând cu data de 01.09.2021 se vor face inspecții în teritoriu pentru a se verifica în fapt situația unităților școlare.

Totodată, a fost supusă discuțiilor și ipoteza scenariului în care unitățile școlare vor fi nevoite să desfășoare învățământul online.

Citiți și: Surpriză pentru elevi. Viitorul an școlar ar putea fi mai lung

Referitor la acest aspect, inspectorul general școlar a informat că din cauză că, în județul Argeș sunt unități școlare care nu au suficiente tablete ar putea interveni dificultăți de desfășurare a orelor în format online.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a comunicat că pentru a veni în sprijinul unităților școlare va accesa fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență ce vor viza dotarea școlilor și formarea competențelor digitale ale personalului didactic”, a transmis Prefectura Argeş.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441