New Profesional Consult 930 x 122

noul an școlar

Verificări la şcolile din Argeş. Se ia în calcul desfăşurarea orelor de curs în online

Colegiul Prefectural al județului Argeș s-a reunit în ședință ordinară vineri, 27.08.2021, sub conducerea prefectului Emilia Mateescu. Pe ordinea de zi a fost supusă dezbaterii şi activitatea desfășurată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Având în vedere că pe 13 septembrie începe anul școlar 2021-2022, s-a prezentat situația învățământului argeșean la început de an școlar.

Citiți și: Se redeschid creșele!

„S-a precizat că, la nivelul județului Argeș, unitățile școlare sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, iar începând cu data de 01.09.2021 se vor face inspecții în teritoriu pentru a se verifica în fapt situația unităților școlare.

Totodată, a fost supusă discuțiilor și ipoteza scenariului în care unitățile școlare vor fi nevoite să desfășoare învățământul online.

Citiți și: Cum începe noul an şcolar. A fost publicat Ordinul de ministru

Referitor la acest aspect, inspectorul general școlar a informat că din cauză că, în județul Argeș sunt unități școlare care nu au suficiente tablete ar putea interveni dificultăți de desfășurare a orelor în format online.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a comunicat că pentru a veni în sprijinul unităților școlare va accesa fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență ce vor viza dotarea școlilor și formarea competențelor digitale ale personalului didactic”, a transmis Prefectura Argeş.

(Foto: descriptiv)

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache