pizzeria sapori  930 122

noul an școlar

EXCLUSIV: TREI DIRECTOARE DE ŞCOLI DIN PITEŞTI, DESPRE CUM VOR ORGANIZA CURSURILE

Aproximativ două săptămâni ne despart de începerea noului an şcolar, aşteptat cu emoţii mai mari de către părinţi şi profesori, decât de elevi. În contextul pandemiei Covid-19, s-au impus o serie de măsuri generale (detalii, AICI) pentru desfăşurarea orelor, însă deciziile organizatorice nu sunt la nivel central, ci la nivel de unităţi de învăţământ.

Citiți și: Se redeschid creșele!

Fiecare şcoală decide cum se vor desfăşura cursurile

Este logic, din moment ce fiecare şcoală are propria ei „configuraţie”. Aşadar, greul cade pe spinarea profesorilor şi directorilor de şcoli, coordonaţi de IŞJ.

Citiți și: Cum începe noul an şcolar. A fost publicat Ordinul de ministru

Aceştia trebuie să reorganizeze cursurile în baza numărului de elevi de la clasă, dar şi a dotărilor specifice: sanitare, tehnologice, structurale. În acest sens, am întrebat trei directoare de şcoli din Piteşti ce decizii au luat cu privire la desfăşurarea orelor de curs.

Alina Manea, Colegiul Brătianu: „La nivelul Colegiului Brătianu au avut loc întâlniri ale Consiliului de Administraţie şi am făcut simulări pe toate cele trei scenarii. În cazul scenariilor ‘verde’ şi ‘roşu’, e clar ce avem de făcut. Scenariul hibrid pune mai multe probleme de abordare, dacă ne raportăm la standardele de calitate. Având în vedere ce presupune acest scenariu, va fi foarte greu să atingem nivelul anterior, din perioada de dinaintea pandemiei. Ne vom strădui să ne descurcăm onorabil. Este bine că avem săli suficiente, unde vom instala calculatoare. Şi aici, ne dorim sisteme performante pentru transmiterea Live a cursurilor, avem estimările financiare. Din punct de vedere igienic am făcut toate demersurile, am montat dezinfectanţi pe senzori, săpun pe senzori, toate de cea mai bună calitate. Aşteptăm precizări normative în urma unei colaborări interministeriale (Educaţie, Sănătate, IŞJ-uri) şi suntem optimişti că vom găsi o soluţie viabilă.”

Cristina Tulea, Şcoala nr. 4: „Încă nu am stabilit oficial pe ce scenariu vom merge şi avem în vedere toate cele trei variante. Vom şti sigur din data de 7 septembrie. Cred că sistemul hibrid se va impune, fiindcă nu avem spaţiul necesar pentru asigurarea distanţării fizice dacă vin toţi elevii la ore. Totodată, acest sistem este susţinut şi de majoritatea părinţilor”.

Ioana Popescu, Şcoala Ion Pillat: „Mergem pe sistemul hibird, cu o jumătate de clasă la ore, cealaltă jumătate online. Cursurile online vor fi transmise Live elevilor aflaţi acasă. Aceştia vor urmări totul din faţa monitorului. Încă nu am stabilit ce aplicaţie vom utiliza, vom decide curând în Consiliul de Administraţie”.

 

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90