Donaris 930 x 122

noul an școlar

O NOUĂ MĂSURĂ: ZONĂ DE IZOLARE ÎN GRĂDINIŢE ŞI ŞCOLI

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii (detalii, AICI), Nelu Tătaru a afirmat că se renunţă la declaraţia pe propria răspundere a părinţilor, dar în schimb se va efectua un „triaj observaţional” în unităţile de învăţământ. Dacă profesorii sau cadrele medicale din şcoli observă simptome suspecte la anumiţi elevi, aceştia ar urma să fie „cantonaţi” într-o zonă de izolare unde vor fi evaluaţi medical.

Citiți și: Se redeschid creșele!

„Vor fi cantonaţi acolo până la o evaluare medicală. Deciziile vor fi luate cu acordul părinţilor”, a precizat ministrul.

Pare a fi o măsură bună dacă timpul de aşteptare în acea „zonă de izolare” nu va fi ridicat. Cu alte cuvinte, este necesară prezenţa în permanenţă a unui medic care să identifice simptomele suspecte, dar totodată să aibă în vedere şi istoricul medical al posibilului bolnav.

Citiți și: Cum începe noul an şcolar. A fost publicat Ordinul de ministru

(Foto: descriptiv / Sursa foto: stiribv.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90