930×122 CAPRA 5

noul an școlar

OFICIAL: CUM ÎNCEPE NOUL AN ŞCOLAR. PRECIZĂRILE MINIŞTRILOR

În urmă cu puţin timp, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a susţinut o conferinţă de presă în care a prezentat principalele noutăţi care vor fi aduse în noul an şcolar. Prezent la conferinţă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut o serie de precizări cu privire la siguranţa în noul an de învăţământ.

Citiți și: Se redeschid creșele!

„1 septembrie vine cu o serie de măsuri pentru revenirea la o viaţă normală. Dintre toate activităţile, cea mai importantă este educaţia. Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Guvernul au misiunea de a asigura începerea în siguranţă a noului an şcolar. Precauţiile rămân vis-a-vis de distanţare, dezinfecţie, purtarea măştii. Având experienţa examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, am adaptat regulile aplicate anterior. Dacă aplicăm regulile, riscurile vor fi acoperite. Pe 7 septembrie Ministerul Sănătăţii va face publică evaluarea epidemiologică la nivel de localităţi (U.A.T.), iar pe 10 septembrie, consiliile şcolare vor prezenta scenariile pe care s-au hotărât să meargă”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că primordială este distanţarea fizică (de minim un metru la orele de curs), existenţa circuitelor de deplasare în cadrul unităţilor de învăţământ şi gestionarea orarului în aşa fel încât să nu se formeze aglomerări.

Citiți și: Cum începe noul an şcolar. A fost publicat Ordinul de ministru

Declaraţia pe propria răspundere nu va mai exista.

„Va fi un triaj observaţional, cu existenţa unei zone de izolare, persoanele suspecte fiind cantonate acolo până la o evaluarea medicală. Deciziile vor fi luate cu acordul părinţilor”, a adăugat ministrul.

Copiii cu vârste sub 5 ani, care merg la grădiniţă, nu vor purta mască de protecţie.

„Ne dorim să începem pe scenariul 1 (n.r. – adică toată clasa să fie prezentă la ore), însă fiecare şcoală decide cum începe. Libertatea acordată unităţilor de învăţământ este tocmai această descentralizare”, a conchist Tătaru. Despre cum se prefigurează începerea noului an şcolar în câteva şcoli din Piteşti, am scris AICI.

Monica Anisie anunţă că au fost realizate reperele metodologice pentru profesori. De asemenea, au fost elaborate toate metodologiile pentru examenele naţionale în anul şcolar 2020 – 2021.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90