930 x122 grota rece

asociatii

Decizie importantă pentru asociațiile de proprietari

Decizie importantă pentru asociațiile de proprietari

Citiți și: Două cutremure azi în zona de „foc” a țării!

Hotărârile asociațiilor de proprietari din clădirile cu risc seismic, prin care aceștia își exprimă acordul privind participarea la programul de consolidare, se vor putea adopta mai ușor decât în prezent.

Potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbatere la Ministerul Dezvoltării, aceste hotărâri vor putea fi adoptate cu acordul a doar jumătate plus unu din numărul proprietarilor, nu cu unanimitate, ca acum, arată Avocatnet.ro.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Acum, legea prevede că hotărârile asociației de proprietari privind introducerea unui imobil cu risc seismic în programul de consolidare sunt adoptate cu acordul unanimității proprietarilor.

Aceeași regulă se va aplica și în cazul în care proprietarii nu sunt constituiți în asociații de proprietari, respectiv introducerea în program și proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții la clădirile cu risc seismic se va face cu acordul scris al jumătate plus unu din numărul proprietarilor.

Acum, similar cu situațiile în care există asociație de proprietari în clădirea cu risc seismic, decizia privind includerea imobilului în programul de consolidare se poate lua doar în baza acordului scris al tuturor proprietarilor.

Detalii, AICI. 

Foto: Arhivă/ Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3