Donaris 930 x 122

descinderi mascati

Descinderi peste descinderi. Mascaţii din Piteşti la domiciliile proxenenţilor

Descinderi peste descinderi. Mascaţii din Piteşti la domiciliile proxenenţilor.

Citiți și: Poliţia, încă un „tun” în Piteşti, la domiciliul unui traficant de droguri

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 8 percheziţii domiciliare, în județele Argeş, Vâlcea şi Mureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020-2021, șase persoane bănuite ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, opt persoane, pe care le-ar fi constrâns să practice prostituția, în municipiile Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reținând sumele de bani obținute din activitatea de prostituție.

Citiți și: Descinderi ale mascaţilor la evazionişti cu sedii în Argeş

În activitatea infracțională, persoanele ar fi transportate în diverse orașe din România, cazate în moteluri sau apartamente închiriate. Ulterior, persoanele bănuite ar fi postat anunțuri, în vederea atragerii de clienți.

De asemenea, membrii grupului ar fi supravegheat atent persoanele, le-ar fi restrâns libertatea de mișcare și ar fi folosit amenințări și violența fizică, pentru a le constrânge să practice prostituția.

Victimele ar fi fost lovite, amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind amenințate cu divulgarea, către terțe persoane, a faptului că acestea se prostituează.

Din banii obținuți din activitatea infracțională, membrii grupului și-ar fi achiziționat autoturisme de lux, iar importante sume de bani ar fi fost pierdute în sălile de jocuri de noroc.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, vor fi conduse, în vederea audierii, 26 de persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul inspectoratelor de jandarmi județene Argeş, Vâlcea şi Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează IPJ Argeş într-un comunicat.

(Foto: descriptiv)

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441