EcoMoto 930×122

administrație

Dezastru pentru angajații din primării! Vine urgia

Cutremur în administrația publică! Se desființează!

Citiți și: Zile pline și utile ale Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților în Argeș!

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, vorbește la această oră despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare care urmează să fie luate de Guvern.

,,Avem 3 indicatori-cheie pentru autoritățile locale, și abaterile le vom sesiza Curții de Conturi pentru a vedea sursa risipei de bani publici, printre care: cheltuieli de personal raportate la număr de locuitori, gradul de colectare a veniturilor (nu e posibil să ceri bani în neștire de la guvern și să nu te implici în colectarea propriilor creanțe)

Citiți și: NOI UTILAJE PENTRU ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC LA PITEȘTI

De la 1 ianuarie vom avea proiectele pilot.

Pentru sectorul public, ministere, autorități centrale și locale: reducerea cu 20% a numărului de secretari și subsecretari de stat
Avem setul de măsuri privind structurile organizatorice: reducerea numărului de posturi vacante – avem 204 mii posturi vacante cu impact pe funcțiile de conducere.

Cutremur în administrația publică! Se desființează!

Cresc normativele de personal: nu va mai putea funcționa un serviciu fără minimum 10 persoane, pentru o direcție e nevoie de minimum 20 de persoane, pentru o direcție generală e nevoie de minimum 40 de persoane în respectiva structură. Funcția de șef birou și structurile de natura birourilor se desființează.

Scade de la 12% la 8% numărul de posturi de șefi în administrația publică. E o reducere a șefimii cu 30%, ce va duce la scăderea cheltuielilor, dar și la debirocratizare.

Sporurilor nu vor mai putea depăși salariile de bază.

Se elimină indemnizația de vacanță.

Măsuri dure, dar necesare pentru ca România să poată continua investițiile din fonduri UE și fonduri proprii. Sunt măsuri pentru România, pentru români, ca să putem trece cu bine de acest moment de răscruce în care volumul de investiții de 75 miliarde euro să poată fi dus la bun sfârșit, mult mai importante decât țopăiala din bugetul de stat.

Reducerea pe care noi o țintim e de 30% din funcțiile de conducere în toată administrația. Ei pot rămâne în sistem sau să își caute alt loc de muncă, sectorul privat.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Marius spune:

    Ce cutremur e ceva normal sa dea afara prea sunt prea multi care freaca menta la stat pe bani publici!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3