930 x122 grota rece

apia

    DNA, lovitură pentru o instituție importantă din Argeș!

    Doi directori de la APIA Argeș au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, fiind acuzați de fraudarea unui concurs de angajare în instituție, potrivit stiripesurse.ro.

    Citiți și: Se dau bani de la stat! Ultima zi pentru cereri!

    Este vorba despre Mariana Turcescu și AnaMaria Alexandra Delureanu, care ocupau funcțiile de director executiv, respectiv director adjunct al APIA Argeș.

    Conform sursei citate, acestea i-ar fi dat lista cu subiectele propuse unei persoane care a candidat la un post în cadrul instituției.

    Citiți și: Anunț APIA pentru crescătorii de animale care beneficiază de subvenții

    Persoana în cauză a câștigat concursul și a ocupat postul.

    „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor TURCESCU MARIANA și DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, la data faptelor și în prezent director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Argeș și membre ale unei comisii de concurs, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.

    În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

    În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.

    Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș”, transmite DNA, într-un comunicat de presă.

    Foto descriptiv

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3