New Profesional Consult 930 x 122

școala mihai eminescu

Doi elevi din Pitești, medaliați cu aur și bronz

Doi elevi din Pitești, medaliați cu aur și bronz.

Citiți și: Sărbătoarea colindelor la ‘Mihai Eminescu’: Un spectacol al tradiției și emoției

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești a obținut două medalii la Olimpiada Națională de Matematică. Este vorba despre medalia de aur – obținută de Emanuel Mazăre și medalia de bronz – obținută de Mario Stan.

Ambii sunt elevi în clasa a VII- a E la școala numărul 11 din Pitești și sunt pregătiți de profesorul Marian Haiducu, directorul școlii.

Citiți și: ELEV DIN PITEȘTI, MEDALIAT OLIMPIC LA MATEMATICĂ

Ca în fiecare an, aproximativ 600 de elevi din clasele VII-XII, participă la spectacolul național al matematicii, faza finală a Olimpiadei Naționale de Matematică.

Organizată în acest an de Societatea de Științe Matematice din România, etapa finală a ediției a LXXI-a, a fost găzduită de centre universitare de prestigiu din țară, printre care si Universitatea din Pitești.

După mulți ani, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești are două medalii importante la această competiție de top a matematicii la nivel național. Elevul Emanuel Mazăre, a fost selectat pentru proba de baraj în vederea constituirii lotului de juniori al României, ce se va susține la Universitatea din București în data de 15 mai 2021.

Sursă foto: interespublic.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • George spune:

    FELICITĂRI!!!
    Nu mă surprinde ținând cont că tânărul director e ” tăticul ” matematicii…
    Baftă multă !

  • florin spune:

    bravo lor! sincere felicitari premiantilor! avem maxima nevoie de asemenea performante! succes pe viitor !

  • Georgiana spune:

    10 premii (două medalii de aur, una de argint, trei de bronz și trei mențiuni) au câștigat olimpicii argeșeni care au participat la etapa finală a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică

    Doi dintre ei, MAZĂRE A.G. Emanuel și GARAIMAN F. Andres-Rafael, s-au calificat pentru proba de selecţie în vederea alcătuirii loturilor naționale pentru participarea la Concursurile internaţionale de matematică (OIM, OBM, OBMJ).

    http://ssmr-ag.upit.ro/concursuri/concursuri-nationale.html

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90