930X122 MAIA

armata

Dronele vor putea fi doborâte de către Armată

Pentru că dronele au devenit un lucru comun al zilelor noastre, iar utilizarea lor generează o serie de provocări de securitate atât în cazul operațiunilor sau obiectivelor militare ori guvernamentale, cât și în cazul organizării unor evenimente publice de mare amploare, autoritățile vor să modifice legislația privind regimul armelor, printr-un proiect de lege ce a primit semnătura președintelui țării, astfel încât să permită armatei imobilizarea acestora.

Citiți și: Armata Română caută în continuare voluntari. Are nevoie de 10.000 de oameni!

Astfel, dronele care sunt operate în anumite zone și care sunt considerate un risc pentru autorități vor putea fi scoase din uz de către militari, inclusiv prin utilizarea armamentului din dotare, conform Administrației Prezidențiale citată de Avocatnet.ro.

La modul concret, proiectul de lege promulgat e menit să modifice Legea 122/2011 privind regimul armelor, dispozitivelor militare şi muniţiilor deţinute de Ministerul Apărării Naţionale şi de forţele armate străine pe teritoriul României, astfel încât să includă dronele în rândul amenințărilor la adresa securității și să stabilească metode de contracarare a acestora.

Citiți și: Ministerul Apărării vrea soldați voluntari

Pentru contracararea dronelor, armata va putea folosi orice dispozitiv militar pe care îl are în dotare, inclusiv armele de foc. Totuși, în primă fază, militarii vor încerca să oprească dronele cu ajutorul unor dispozitive ce nu implică acțiuni fizice asupra acestora, ci doar emiterea unui semnal electronic de bruiaj sau de energie dirijată, microunde de mare putere ori unde laser.

(Foto: descriptiv)

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3