930 x122 grota rece

2015

CÂȘTIG SALARIAL MEDIU NET DE APROAPE 4.800 DE LEI

Institutul Național de Statistică a comunicat evoluția câștigului salarial mediu în România în august, cea mai recentă lună în privința căreia există aceste informații centralizate.

Citiți și: PROGNOZĂ: CUM VA FI ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ DE VARĂ. CU CE TEMPERATURI ÎNCEPE TOAMNA

Potrivit INS, în august câștigul salarial mediu brut s-a ridicat la 2.515 lei, iar netul, la 1.813 lei.

Atât brut, cât și net, câștigul salarial mediu pe economie a fost cu 1, 9% mai mic decât în luna iulie. Câștigul net a scăzut cu 36 de lei. Față de august anul trecut, însă, câștigul salarial mediu net, în mână, al românilor a fost mai mare în august anul acesta cu 7, 7%, precizează statisticienii.

Citiți și: SCHIMBĂRI MAJORE LA SALARII ÎN ARGEȘ

În august 2015 cel mai mare câștig salarial mediu net, de 4.781 de lei, s-a înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale. La polul opus, cel mai redus câștig salarial mediu net a fost, ca de obicei, în hoteluri și restaurante, 1.069 de lei.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3