NOR CURIER 930X122

agricultura

MILIOANE DE EURO PENTRU AGRICULTURA ECOLOGICĂ

Vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat ieri la o conferință despre ferma familială bio. Conferința a fost organizată de asociația BioRomânia la târgul INDAGRA 2014.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Constantin a precizat cu această ocazie că în ultimii doi ani ministerul pe care îl conduce a suplimentat fondurile alocate sectorului ecologic: „Sprijinul în acest sector a crescut din 2010 până în 2013 de la 3 milioane la 7 milioane de euro. În 2014 valoarea fondurilor alocate de Uniunea Europeană pentru acest sector s-a redus la 4 milioane de euro. Am făcut, însă, un efort, la insistențele sectorului, și am reușit să dăm încă 10, 6 milioane de lei pentru ca agricultura ecologică să aibă același sprijin din 2013.”

Totodată, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, Ministerul Agriculturii va susține producătorii ecologici, mai ales că pe piața internă se constată o creștere continuă a cererii de alimente ecologice. „Toți cei care vor depune proiecte pe agricultură ecologică vor avea prioritate. Vom acorda punctaje suplimentare pentru fermierii care se orientează către agricultura ecologică și integrează producția, astfel încât să ne atingem obiectivul ca produsele bio românești să fie din ce în ce mai prezente pe rafturile marilor magazine, iar România să exporte mai ales produse procesate, cu valoare adăugată mare.”, a spus Daniel Constantin.

Citiți și: De ce este untul BIO danez mult mai ieftin decât cel românesc la Kaufland?

În prezent în România există peste 15.000 de operatori în agricultura ecologică, operatori care exploatează aproximativ 400.000 de hectare. (Foto: madr.ro)

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90