Donaris 930 x 122

întreprinderi individuale

RISC MAJOR DE RADIERE

Risc major de radiere. Pe 17 ianuarie 2019 va expira perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o au la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate.

Citiți și: Noi tarife! Cât vor plăti oamenii pentru aceste servicii

Măsura este ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Astfel, potrivit actului normativ mai sus menţionat, “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”.

Citiți și: Schimbări radicale pentru înmatricularea mașinilor! Totul se va face ONLINE!

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând din data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului va radia din oficiu persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3